پس از کاشت ایمپلنت دندان، تمیز کردن دندان بعد از ایمپلنت و مراقبت های بعد از عمل بسیار مهم و حیاتی هستند. برای حفظ سلامت و افزایش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت ها، بهتر است تمیز کردن آن ها را به خوبی رعایت کنید. توصیه می شود برای تمیز کردن ایمپلنت، از مسواک نرم و خمیر دندان ملایم استفاده کنید. علاوه بر نحوه تمیز کردن دندان بعد از کاشت ایمپلنت، معاینات منظم و تمیز کردن آن بر سلامت و افزایش طول عمر ایمپلنت می افزاید. مرکز دندانپزشکی طلوع دنت، یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی دارای بهترین متخصص ایمپلنت تهران در این نوشته به طریقه تمیز کردن دندان بعد از ایمپلنت پرداخته است.
نحوه مراقبت و تمیز کردن ایمپلنت دندان
بعد از کاشت ایمپلنت دندان باید بهداشت دهان و دندان به نسبت قبل بهتر و با دقت تر انجام شود تا شاهد موفقیت کاشت دندان باشیم. نحوه مراقبت از ایمپلنت دندان بسیار مهم است تا بتوان از عفونت یا مشکلات دیگر پیشگیری کرد.
به طور کلی برای مراقبت و تمیز نگه داشتن ایمپلنت های دندانی از مصرف غذاها یا نوشیدنی هایی که ممکن است سبب چسبندگی و تراکم رسوبات در دندان ها و ایمپلنت شود؛ پرهیز کنید به ویژه غذاهای قندی، چسبنده و یا اسیدی.
برای مراقبت از ایمپلنت های دندانی و تمیز نگه داشتن آن ها، مراقبت بهداشتی دندان های طبیعی و مراقبت از خود ایمپلنت بسیار مهم است. در ادامه این مطلب چندین روش برای مراقبت و تمیز کردن ایمپلنت های دندانی آورده شده است. این توصیه ها می توانند به افزایش طول عمر ایمپلنت ها و تمیز نگه داشتن آن ها به منظور جلوگیری از عفونت یا پس زدن ایمپلنت کمک کننده باشند:
1- شستشوی دهان با محلول آب و نمک: در ابتدا برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان، از روز بعد از جراحی ایمپلنت، تا چندین روز با محلول آب نمک دهان خود را به خوبی شستشو دهید.
2- مراجعه منظم به دندانپزشک: اولین و مهم ترین قدم در حفظ و مراقبت از ایمپلنت های دندانی، برنامه ریزی دقیق و مراجعه منظم یعنی هر شش ماه یکبار به متخصص ایمپلنت است. ایشان با بررسی دندان ها، مراقبت های خاصی را برای نگهداری از ایمپلنت توصیه می کنند تا به افزایش ماندگاری آن ها کمک شود.
توصیه ما این است که پس از کاشت دندان، ویزیت های منظم را انجام دهید زیرا مراجعه به موقع به دندان پزشک به شما کمک می کند مشکلات زودهنگام تشخیص داده شود و از شکست ایمپلنت پیشگیری شود. پس برای بررسی های منظم و حفظ سلامت دهان و ایمپلنت، بهتر است هر 6 ماه یکبار به دندان پزشک مراجعه کنید.
3- رعایت بهداشت دهان و دندان: بعد از مراجعات به موقع به متخصص ایمپلنت قدم بعدی برای تمیز نگه داشتن ایمپلنت های دندانی، مراقبت و رعایت بهداشت دهانی است. مانند دندان های طبیعی، بعد از کاشت ایمپلنت نیز باید دهان را دو بار در روز مسواک زد.
4- استفاده از مسواک نرم به جای مسواک زبر و خشن: توصیه می شود برای رعایت بهداشت ایمپلنت های دندانی از مسواک نرم استفاده کنید و مراقب باشید که دندان هایتان را به آرامی و با حرکات ملایم تمیز می کنید. از مسواک خاص برای ایمپلنت ها استفاده کنید که مخصوصاً برای تمیز کردن سطوح حساس آنها طراحی شده باشد.
پس بعد از ایمپلنت از برس های نرم استفاده کنید زیرا مسواک های زبر سطح ایمپلنت را خراش می دهند. همواره دو بار در روز و بعد از هر وعده غذایی، به طور منظم از مسواک استفاده کنید. همچنین بعد از جراحی کاشت دندان و طی شدن دوره نقاهت، می توانید به آرامی اطراف ایمپلنت را مسواک بزنید.
5- استفاده از مسواک الکتریکی: برای تمیز کردن ایمپلنت دندان، می توانید از مسواک های عادی و یا برقی استفاده کنید هر دو گزینه مناسب هستند؛ اما مسواک های برقی اغلب بهتر سطوح دندان ها را تمیز می کنند و وقت کمتری هم از شما می گیرند. استفاده از مسواک الکتریکی می تواند به تمیز کردن دندان ها و ایمپلنت ها کمک بیشتری کند زیرا برخی از مسواک های الکتریکی دارای برنامه های ویژه برای تمیز کردن ایمپلنت ها هستند.
6- کشیدن نخ دندان: استفاده از نخ دندان برای پاک کردن میان دندان ها و ایمپلنت ها مهم است. این کار به کاهش رسوبات غذایی و جلوگیری از عفونت ها و تجمع باکتری ها کمک می کند. همچنین استفاده از نخ دندان، پیشگیری از پوسیدگی بین دندانی و سلامت طولانی تر ایمپلنت دندان را به همراه دارد. با دقت و بدون تحریک بافت های اطراف، نخ دندان را به دور ایمپلنت و دندان های مجاور آن بکشید.
7- استفاده از محصولات ضد باکتریایی: برای کنترل باکتری ها و جلوگیری از گسترش آن ها و منجر شدن آن ها به عفونت، از دهان شویه ها یا محصولات ضد باکتریایی که توسط دندانپزشک توصیه می شود استفاده کنید. استفاده از محصولات مخصوص دندان های حساس، به ایمپلنت و سایر دندان ها آسیب کمتری می رساند.
همچنین باید از خمیر دندان های اسیدی یا مواد شوینده خیلی شدید، اجتناب ورزید زیرا این مواد می تواند به ایمپلنت و دهانتان آسیب برساند. استفاده از دهانشویه های مخصوص و محلول های ضدعفونی کننده می تواند کمک کند تا باکتری ها را از اطراف دندان ها و ایمپلنت ها بردارید.
8- اجتناب از مصرف دخانیات: از عاداتی مانند کشیدن قلیان، سیگار و به طور کل مصرف مواد مخدر خودداری کنید؛ زیرا این عادات می توانند به عفونت ها و مشکلات دیگر در اطراف ایمپلنت منجر شوند.
پس با توجه به موارد گفته شده در بالا، برای جلوگیری از شکست ایمپلنت، رشد باکتری ها، همچنین جلوگیری از پوسیدگی دندان و بروز بیماری های دهان و دندان، تمیز کردن ایمپلنت های دندانی و دندان ها مخصوصاً بعد از هر وعده غذایی و رعایت نکات مراقبتی بسیار ضروری است.
نحوه پاک کردن ایمپلنت های دندان
طریقه پاک کردن ایمپلنت های دندانی باید با دقت و حوصله صورت بگیرد. در ادامه چندین مرحله برای پاک کردن ایمپلنت های دندانی ذکر شده اند:
- استفاده از مسواک نرم و با حرکات ملایم بر روی سطح ایمپلنت و دندان های مجاور (هرگز دندان های خود را به شدت و با فشار زیاد مسواک نکنید.)
- استفاده از نخ دندان برای پاک کردن مناطق میان دندان ها و ایمپلنت ها
- دستگاه های مراقبتی خاص مانند مسواک بین دندانی یا مسواک های برقی با نوک های نرم
- دندانپزشک ممکن است محصولات و تکنیک های خاصی را برای پاک کردن ایمپلنت ها به شما توصیه کند.
حتما به این نکته توجه کافی داشته باشید که در هنگام پاک کردن و تمیز کردن ایمپلنت ها، باید با دقت و آرامش عمل کنید تا از آسیب به بافت های اطراف آنها جلوگیری شود. همچنین، مراقب باشید که از محصولاتی که ممکن است باعث خراشیدگی یا آسیب به سطح ایمپلنت ها شوند؛ استفاده نکنید.
طریقه مسواک زدن ایمپلنت
مسواک زدن بعد از کاشت ایمپلنت باید با دقت و با رعایت نکاتی انجام شود. برای تمیز کردن ایمپلنت ها از مسواک سافت استفاده کنید زیرا مسواک های زبر و خشن باعث آسیب به ایمپلنت می شوند. بعد از کاشت ایمپلنت، باید به لثه های حساس خود دقت کنید. مسواک کردن با فشار به مرور زمان باعث نازک شدن و ضعیف شدن لثه ها و در نهایت ممکن است منجر به شکست ایمپلنت شود.
مسواک بین دندانی یا اینتردنتال، بهترین روش برای تمیز کردن لابلای دندان ها به خصوص دندان های ایمپلنت شده است. برای استفاده از مسواک بین دندانی برای ایمپلنت، ابتدا باید مسواک را به آرامی و با حرکات نرم و دورانی در فضای بین دندان ها حرکت دهید. سپس مسواک را به آرامی به سمت بالا و پایین حرکت دهید تا از زیر لبه های ایمپلنت نیز گذر کند.
در نهایت، مسواک را به آرامی به سمت بالا و پایین حرکت دهید تا از بین دندان ها خارج شود. برای مسواک زدن ایمپلنت دندانی، مراقبت خاصی و با دقت لازم است. این روش ها که در ادامه به آن ها اشاره شده است می تواند برای بهتر تمیز کردن ایمپلنت های دندانی مفید باشند:
- از مسواک نرم و با سری کوچک و مخصوص ایمپلنت ها استفاده کنید. این مسواک ها برای دسترسی به فضاهای تنگ و شیب دار ساخته شده اند.
- با استفاده از حرکات نرم و آرام، سطوح ایمپلنت و دندان های مجاور آن را تمیز کنید.
- خیلی مهم است که مسواک را به طور دقیق و با دقت در میان دندان ها و ایمپلنت ها حرکت دهید. در این حالت است که رسوبات غذایی و باکتری ها به طور کامل از اطراف ایمپلنت ها جمع می شوند.
- حرکات مسواک بر روی ایمپلنت باید آرام و با فشار کم صورت بگیرد. ایمپلنت ها معمولاً حساسیت بیشتری نسبت به فشار دارند؛ بنابراین حواستان به این موضوع باشد.
مرکز تخصصی ایمپلنت و دندانپزشکی زیبایی، طلوع دنت، یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی و بهترین مرکز ایمپلنت دیجیتال تهران بوده که برای دریافت خدمات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت فوری در تهران نیز می توانید به این مرکز تخصصی مراجعه فرمایید.
استفاده از دهانشویه بعد از ایمپلنت
استفاده از دهانشویه پس از ایمپلنت دندان می تواند به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک کند و در افزایش ماندگاری و جلوگیری از بروز عفونت و سایر مشکلات، بسیار مفید باشد. پس از جراحی ایمپلنت، حفظ بهداشت دهان و پیشگیری از عفونت ها امری حیاتی است از این جهت دهانشویه ها می توانند کمک کننده ای موثر باشند؛ زیرا با حذف باکتری ها و پلاک دندانی، احتمال عفونت و التهابات را کاهش داده و فرآیند بهبودی را تسریع می کنند.
البته برای استفاده از دهانشویه بعد از ایمپلنت، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا راهنمایی های خاصی برای نگهداری بهتر از ایمپلنت خود و دهانشویه مخصوص به خود را دریافت کنید. در صورتی که پزشک مصرف دهانشویه را پس از ایمپلنت به شما توصیه کرده است؛ می توانید از دهانشویه هایی که برای ایمپلنت مناسب هستند استفاده کنید.
معمولا پس از کاشت ایمپلنت دندان توصیه می شود که پس از24 ساعت از کاشت ایمپلنت و ترجیحا بعد از هر وعده غذایی، بیمار استفاده از دهانشویه بدون الکل تجویز شده توسط پزشک به همراه شستشو دهان با آب نمک گرم ۴-۵ بار در روز را آغاز کند. این کار به جلوگیری از عفونت در محل جراحی کمک می کند.
بهترین دهانشویه برای ایمپلنت
برخی از برند های دهانشویه که به طور کلی برای مراقبت از ایمپلنت ها توصیه می شوند در ادامه آورده شده است. این دهانشویه ها به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک کرده و از تجمع پلاک و تشکیل باکتری های مضر جلوگیری می کند. بهترین دهانشویه برای ایمپلنت های دندانی توصیه شده توسط دندانپزشکان عبارت است از:
- دهانشویه فلوراید ACT ضد حفره های دندانی مخصوص دهان خشک و فاقد الکل است.
- دهانشویه 24 ساعته TheraBreath Healthy Smile توصیه شده توسط دندانپزشکان، و دهانشویه مخصوص ایمپلنت
- Peridex (Chlorhexidine) یک دهانشویه ضدعفونی کننده است که معمولاً پس از جراحی های دهانی توصیه می شود تا عفونت را کاهش دهد.
- Corsodyl یک دهانشویه ضد باکتریایی که می تواند در کنترل عفونت ها و التهابات پس از جراحی ایمپلنت مفید باشد.
- Oxyfresh این دهانشویه می تواند در کاهش التهابات و باکتری ها کمک کند و برای حفظ بهداشت دهانی پس از ایمپلنت مفید است.
- Listerine Zero نوعی دهانشویه بدون الکل که معمولاً برای حفظ بهداشت دهانی پس از جراحی های دهانی توصیه می شود.
آب نمک بعد از ایمپلنت
بعد از ایمپلنت دندان، بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است. یکی از رایج ترین توصیه ها استفاده از محلول آب نمک بعد از ایمپلنت دندان است. آب نمک یکی از روش های سنتی و مؤثر برای بهبود عوارض جانبی پس از جراحی ایمپلنت است. محلول آب و نمک می تواند به عنوان یک دهانشویه طبیعی عمل کرده و به کنترل التهابات و حفظ بهداشت دهان بعد از کاشت دندان کمک کند.
این محلول بهبودی شما کمک می کند و موجب تمیز ماندن بخش ایمپلنت شده می شود. برای تهیه آب نمک، می توانید به یک فنجان آب گرم، یک قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و آن را مخلوط کنید. این محلول را به آرامی حدود 15 ثانیه در دهان خود بچرخانید و پس از چند ثانیه، آن را بیرون کنید.
این فرآیند را تا چندین بار در روز می توانید انجام دهید. توصیه می شود هر چهار ساعت یک بار و برای دو هفته پس از انجام ایمپلنت از محلول آب نمک استفاده کنید اما حتما پیشنهاد می شود قبل از استفاده از آب نمک یا هر دهانشویه ای، با پزشک خود مشورت کنید تا روش مناسبی را برای شما تعیین کنند.
دستگاه شستشوی دندان ایمپلنت
استفاده از دستگاه های شستشوی دندان (Water Flossers) برای بهداشت دهان و دندان های دارای ایمپلنت می تواند بسیار موثر باشد. دستگاه شستشوی ایمپلنت دندان یا واتر جت یکی از دستگاه های بهداشت دهان و دندان است که برای افرادی که دارای ایمپلنت، پروتز، روکش دندان و ارتودنسی هستند؛ بسیار مناسب است.
این دستگاه با پاشیدن آب به لابه لای دندان ها اقدام به تمیز نمودن و پاکسازی آنها می کند. همچنین با استفاده از جت های آبی، باکتری ها، پلاک و ذرات غذایی را از بین می برند و به تمیزی عمیق تر دندان ها و ایمپلنت ها کمک می کنند. در حال حاضر در فروشگاه های اینترنتی مختلف، انواع دستگاه های شستشوی دهان و دندان و ایمپلنت دندان یا همان واتر جت ها با برند های مختلفی مانند موارد زیر قابل تهیه هستند.
- Waterpik یکی از معروف ترین برند های دستگاه های شستشوی ایمپلنت دندان است و مدل های خاصی برای افراد با ایمپلنت های دندانی ارائه می دهد.
- Oral-B Water Flosser) Oral-B) نیز دستگاه های شستشوی دندانی خود را برای مراقبت از ایمپلنت های دندانی توسعه داده است که باعث تمیزی عمیق و حفظ بهداشت دهان می شوند.
- بی ول، نایس فیل، واتر اسپلش نیز از دیگر برند های معروف واتر جت ها هستند.
در آخر
تمیز کردن دندان بعد از ایمپلنت بسیار اهمیت دارد و شما باید از دندان های خود بیشتر از قبل مراقبت کنید. برای مثال، باید دندان های خود را دو بار در روز برای دو دقیقه با مسواک نرم بشویید؛ از نخ دندان استفاده کنید، از دهانشویه های مخصوص ایمپلنت استفاده کنید و به طور کلی هر شش ماه یکبار به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا از صحت و سلامت بودن ایمپلنت خود مطمئن شوید.
شما عزیزان می توانید برای اطلاع دقیق از قیمت ایمپلنت دندان در تهران با متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی طلوع دنت در تماس باشید.