اوردنچر چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟

اوردنچر چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟

اوردنچر overdenture ایمپلنت یکی از بهترین روش‌ های جراحی در دندانپزشکی است که در آن یک یا چند پیچ یا مهره فلزی به عنوان جایگزین ریشه دندان مصنوعی در استخوان فک قرار داده می شود. این روش برای افرادی مناسب است که همه یا بیشتر دندان‌ های خود را از دست‌ داده‌ اند. اوردنچر ایمپلنت به دندان‌ ها حالت طبیعی داده و به عملکرد و ظاهر طبیعی دندان‌ ها نزدیک است. پروتزهای اوردنچر می‌ توانند ثابت یا متحرک باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اوردنچر و تفاوت آن با ایمپلنت، مراحل، قیمت و… با طلوع دنت یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی و دارای بهترین متخصص ایمپلنت در تهران همراه باشید.

مشاوره ایمپلنت دندان در تهران | طلوع دنت

اوردنچر چیست؟

کاشت دندان به روش اوردنچرoverdenture یا اوردنچر تحت ایمپلنت، یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزینی چند یا کل دندان های از دست رفته است. این پروتز ها به وسیله چند ایمپلنت در داخل فک ثابت می‌ شوند. در صورتی‌ که قصد انجام کاشت دندان را دارید و نمی‌ دانید که این روش درمانی برای شما مناسب است یا نه باید با چند متخصص ایمپلنت مشورت کنید تا بهترین گزینه برای شما را پیشنهاد دهند.

برای ارتباط با بهترین متخصص ایمپلنت و اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان در تهران می‌ توانید با طلوع دنت مرکز تخصصی ایمپلنت و دندانپزشکی زیبایی، ایمپلنت دیجیتال، اصلاح طرح لبخند، ونیر کامپوزیت و لمینت سرامیکی در تهران در تماس باشید.

به عبارت دیگر اوردنچر همان پروتز دندان مصنوعی بوده؛ که با استفاده از ایمپلنت دندان حمایت می‌ شود و اوردنچر با ایمپلنت، اوردنچر بر پایه ایمپلنت یا اوردنچر متکی بر ایمپلنت نامیده می شود. اوردنچر در جای خود ثابت مانده و مانند دندان مصنوعی دیگر هنگام غذا خوردن، صحبت کردن یا خندیدن تکان نمی‌ خورد. در این روش از بریج کامل دندان استفاده شده و تعداد کمی ایمپلنت نیاز است. به همین دلیل هزینه، زمان و آسیب‌ های بعد از جراحی کمتر می‌ شود.

نقش ایمپلنت ها در اوردنچر تحت پشتیبانی ایمپلنت های دندانی، ترمیم‌ هایی است که جایگزین ریشه دندان می‌ شوند. برای قرار دادن یک پروتز برای پر کردن تمام فک بالا، بسته به شرایط فک لازم است حدود چهار تا شش ایمپلنت برای محکم کردن پروتزها استفاده گردد. این پروتز‌ ها کاملا در جای خود ثابت می‌ شوند و کاملا طبیعی هستند.

انواع اوردنچر

اوردنچر انواع مختلفی دارد که بر اساس شرایط بیمار و تصمیم متخصص دندانپزشکی انتخاب می‌ شود.

دندان مصنوعی کامل سنتی

تا مدت ها قبل رایج‌ ترین راه ترمیم دندان‌ های از دست رفته، پروتزهای متحرک یا دندان های مصنوعی کامل بود که نوعی اوردنچر محسوب می‌ شوند. اما این پروتز ها اگرچه هنوز هم برای برخی از افراد راه حل خوبی هستند؛ اما دارای مشکلاتی نیز هستند مانند جابه‌ جایی و لغزش در هنگام صحبت کردن و غذا خوردن.

پروتزهای پارشیال (پارسیل)

اگر چندین دندان را از دست داده‌ اید؛ ممکن است کاندیدای مناسبی برای پروتز پارسیل باشید. در این روش دندان‌ های مصنوعی به‌ خوبی بین دندان‌ های باقی‌ مانده شما قرار می‌ گیرند. این پروتزها برای ثابت‌ ماندن به گیره‌ های فلزی متکی هستند. پروتزهای پارسیل یا جزئی به دلیل متحرک بودن را می توان به راحتی برداشت و تمیز کرد.

اوردنچر تحت ایمپلنت یا اوردنچر ثابت

یکی دیگر از گزینه‌ های جایگزینی دندان‌ های از دست رفته، استفاده از اوردنچر با پشتیبانی با پایه ایمپلنت است. این پروتز که گاهی اوقات به‌ عنوان دندان اوردنچر نیز شناخته می‌ شود، توسط ایمپلنت‌ های دندانی پشتیبانی می‌ شود. این نوع از اوردنچر ها راحت تر از پروتزهای متحرک معمولی هستند؛ زیرا از ثبات وراحتی بیشتری برخوردار هستند.

تجربه نشان داده است؛ در بیمارانی که تعداد زیادی از دندان های خود را به دلیل مسائل مختلف از دست داده اند؛ از بهترین روش درمان استفاده از اوردنچر ثابت است که نتیجه بهتر با طول عمر بیشتری را خواهد داشت.

اوردنچر بر پایه لثه

منظور از اوردنچر بر پایه لثه به نوعی از این روش گفته می شود که در آن از پایه ایمپلنت استفاده نمی شود بلکه پروتز های کامل دندانی مستقیما بر روی لثه قرار داده می شوند و واسطه ای بین آنها وجود نخواهد داشت. این روش بیشترین شباهت را به دندان مصنوعی های قدیمی دارد با این تفاوت که در این روش پروتز های دندانی ثابت هستند و امکان خارج کردن آنها از دهان وجود ندارد.

اوردنچر میله ای

اوردنچر میله ای یا ایمپلنت میله ای یکی از اجزای اصلی سیستم ایمپلنت دندانی است که با استفاده از پایه های تیتانیومی ایمپلنت در استخوان فک یا فکین قرار می گیرند؛ بدین شکل که تعداد 2 الی 6 پایه بر حسب نیاز در انتهای فک بیمار نصب می شود و سپس پایه های موجود در انتهای فک با استفاده از میله نازکی به هم متصل می گردند و سپس دندان مصنوعی بر روی آن قرار می گیرد.

هدف اصلی اوردنچر میله ای، ایجاد پایه‌ ای محکم برای نصب پروتز دندانی است. اوردنچر میله ای باعث ایجاد یک پایه استوار برای پروتز دندانی می‌ شود و به بیماران کمک می‌ کند تا دندان‌ های مصنوعی خود را به شکل ثابت و استحکام بیشتری در دهان حفظ کنند.

انواع اوردنچر

اوردنچر ایمپلنت برای چه افرادی مناسب است؟

اگر خودتان یا اطرافیانتان از دندان مصنوعی استفاده می کنید، با مشکلات این پروتز ها در هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن آشنایی دارید. می دانید که احتمال لیز خوردن هنگام صحبت کردن یا لق شدن موقع عطسه و سرفه کردن برای پروتزهای متحرک  وجود دارد. اوردنچر ایمپلنت برای افرادی مناسب است که همه دندان‌ های خود را از دست داده‌ اند و به دنبال روشی راحت تر و امن تر برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود هستند. به طور کلی این روش برای افرادی مناسب است که:

  1. تعداد زیاد یا همه دندان‌ های خود را از دست داده‌ اند.
  2. لثه‌ های سالم و بدون عفونت داشته باشند.
  3. افرادی که از پروتزهای مصنوعی به دلیل لغزیدن یا درست جا نشدن آنها در دهان راضی نیستند.
  4. تمایل به مراقبت از لثه داشته باشند. 
  5. افرادی که دارای تراکم و ضخامت استخوان فک به میزان لازم هستند.

البته متخصص ایمپلنت باید بررسی کند تا مطمئن شود که می‌ توان پایه ایمپلنت را در استخوان فک قرار داد. اما در بیشتر مواقع نیازی به پیوند استخوان نبوده و به دلیل ایجاد زاویه در ایمپلنت مشکل برطرف می‌ شود.

چه افرادی کاندید مناسب برای اوردنچر نیستند؟

اوردنچر نیز همانند دیگر روش های درمانی، ممکن است برای هر همه مناسب نباشد. پس افراد باید شرایط کافی برای انجام این روش درمانی را داشته باشند. افرادی که کاندید مناسبی برای انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت نیستند؛ عبارتند از:

  1. کودکان، نوجوانان و به طور کلی افرادی که استخوان فک آن‌ ها به‌ طور کامل رشد نکرده است.
  2. افرادی که سیگار می‌ کشند، کاندید مناسبی برای اوردنچر نیستند.
  3. افرادی مبتلا به دندان قروچه یا کسانی که به دندان‌ های خود فشار زیادی وارد می کنند.

تفاوت اوردنچر با ایمپلنت

اگر بخواهیم مهم ترین فرق اوردنچر با ایمپلنت دندان را بیان کنیم باید بگوییم که:

ایمپلنت‌ دندان مختص افرادی است که یک یا دو و تعداد کمی از دندان های خود را از دست داده اند.

اوردنچر برای افرادی مناسب است که تعداد زیادی از دندان‌ های خود را از دست داده اند.

افرادی که تعداد زیادی از دندان‌ های خود را از دست داده‌ اند ایمپلنت کردن تک‌ تک دندان‌ ها هزینه بر و سخت است. به همین خاطر از روش اوردنچر استفاده می‌ شود.

تفاوت اوردنچر با ایمپلنت

اوردنچر یا ایمپلنت؟

ممکن است بسیاری از افراد که قصد کاشت دندان را دارند؛ بین دو روش ایمپلنت و اوردنچر overdenture دارای شک و تردید هایی باشند  و برایشان این سؤال پیش بیاید که ایمپلنت بهتر است یا اوردنچر؟ ما در ادامه این مطلب به مقایسه این دو روش درمانی پرداخته ایم تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید:

1- اوردنچر معمولا برای افرادی مناسب است که تمام یا تعداد زیادی از دندان‌ های خود را از دست‌ داده‌ اند.

2- این امکان برای افراد فراهم می شود تا تعداد کمی ایمپلنت دندان کامل داشته باشند.

3- این روش به دلیل هزینه کمتری که نسبت به ایمپلنت دندان دارد؛ مناسب افرادی است که دندان‌ های دو فک خود را ازدست‌ داده‌ اند و به دلیل برخورداری از بودجه کم و محدود خود نمی‌ توانند ایمپلنت انجام دهند.

4- افرادی که دچار تحلیل استخوان شده‌ اند یا بافت نرم لثه‌ شان از بین رفته است.

5- در روش اوردنچر نیاز به پیوند استخوان نیست؛ زیرا می‌ توان مکان‌ هایی را انتخاب کرد که از استخوان کافی برخوردار هستند.

6- طول عمر اوردنچر نسبت به ایمپلنت بالاتر است؛ زیرا پایه‌ های مورد استفاده در این روش از جنس تیتانیوم است.

مزایای اوردنچر بر پایه ایمپلنت

چه خوب است تا قبل از تصمیم‌ به انجام اوردنچر متکی بر ایمپلنت با مزایای این روش آشنا شوید. طی تحقیقات و  نتایج علمی موفق در یک دهه اوردنچرها نتایج خوبی را به همراه داشته‌ اند.  اوردنچر بر پایه ایمپلنت بسیاری از مزایا را دارد که شامل موارد زیر می‌ شود:

پایداری، ثبات و استحکام

ایمپلنت‌ ها به عنوان ریشه مصنوعی برای دندان عمل می‌ کنند و به استخوان پیوند داده می شوند. به همین خاطر  اوردنچر متکی بر ایمپلنت بسیار پایدار و مستحکم  بوده و می توانند بار زیادی را تحمل کنند.

ظاهری زیبا و نزدیک به دندان های طبیعی

اوردنچر بر پایه ایمپلنت‌ به شکلی طبیعی در دهان قرار می‌ گیرند و می‌ توانند به طور کامل با دندان‌ های طبیعی تطابق داشته باشند. این امر باعث می‌ شود که برخی از مشکلات ظاهری دندان ها یهبود بخشیده شود.

قیمت مناسب

اوردنچر نسبت به دیگر روش‌ ها مانند ایمپلنت دندان به تعداد کمتری ایمپلنت نیاز دارد و در نتیجه با کاهش هزینه رو برو هستیم.

راحتی و امنیت بیشتر

اوردنچر با پشتیبانی از ایمپلنت به درستی به استخوان فک متصل می‌ شوند و باعث ایجاد حس راحتی در زمان صحبت کردن، غذا خوردن، لبخند زدن و … نسبت به دندان های مصنوعی می‌ شوند.

کاهش نیاز به پیوند استخوان

همانطور که می دانید تعداد ایمپلنت ها در این روش کم بوده و به دلیل داشتن زاویه خاص در فک تکیه‌ گاهی ایمن دارند. به همین دلیل در بیشتر مواقع نیازی به پیوند استخوان نیست.

طول درمان کوتاه تر

بلافاصله بعد از کاشت ایمپلنت برای انجام اوردنچر، می‌ توان پروتز دندان مصنوعی را روی آنها قرار داد.

حفظ استخوان فک و سلامت لثه

زمانی که دندانی از بین برود؛ استخوان در این ناحیه دچار تحلیل می شود. وجود ایمپلنت در استخوان می‌ تواند از تخریب استخوان جلوگیری کند. ایمپلنت‌ ها با تحریک استخوان و تقویت آن، از تخریب و تحلیل استخوان و لثه جلوگیری می‌ کنند.

مزایای اوردنچر بر پایه ایمپلنت

قیمت اوردنچر بر پایه ایمپلنت

برای اطلاع از هزینه دست دندان کامل اوردنچر و قیمت اوردنچر ثابت، باید بدانید که هزینه این روش نسبت به ایمپلنت با توجه به یکسان بودن تعداد واحد انجام شده کمتر است. اما قیمت اوردنچر متکی بر ایمپلنت، در مقایسه با پروتزهای متحرک یا دندان مصنوعی بیشتر است.

برای اطلاع دقیق از تعرفه ها می‌ توانید با متخصصان این زمینه مشورت کنید آن ها بر اساس تشخیص و برنامه درمانی مخصوص به شما اطلاعات دقیق‌ تری را ارائه می دهند. به طور کلی قیمت اوردنچر بر پایه ایمپلنت می‌ تواند بسیار متغیر باشد و بستگی به عوامل مختلفی دارد. عوامل تاثیر گذار بر روی هزینه اوردنچر عبارت است از:

1- تعداد ایمپلنت‌ ها: قیمت اوردنچر دندان بستگی به تعداد پایه ایمپلنت که در فک جایگذاری می شود دارد. هرچه تعداد ایمپلنت‌ های مورد نیاز بیشتر باشد؛ در نتیجه هزینه بیشتری برای اوردنچر باید در نظر گرفت.

2- کیفیت و جنس ایمپلنت: نوع و جنس ایمپلنتی که استفاده می‌ شود نیز می‌ تواند بر قیم تاوردنچر تأثیر زیادی داشته باشد. ایمپلنت‌ های با کیفیت بالا معمولاً گرانتر هستند.

3- هزینه های دیگر درمان ها: در برخی موارد، قبل از اوردنچر نیاز به انجام مراحلی مانند جراحی پیوند استخوان و جراحی لثه وجود دارد که این هزینه ها را نیز باید در نظر گرفت.

4- مکان جغرافیایی مطب و کلینیک: هزینه اوردنچر بر پایه ایمپلنت ممکن است در مناطق مختلف کشور و شهرها متفاوت باشد.

5- میزان تجهیزات و تکنولوژی استفاده شده: استفاده از تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته ممکن است هزینه را بیشتر کند.

مراحل اوردنچر

مراحل اوردنچر، که یک فرایند جراحی است که جهت جایگزینی دندان‌ های گمشده با استفاده از ایمپلنت‌ ها انجام می‌ شود. هر مرحله از اوردنچر نیازمند توجه و مراقبت دقیق است. همچنین، زمان لازم برای هر مرحله ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد. برای انجام اوردنچر ایمپلنت دندانپزشک مراحل زیر را طی می‌ کند.

  1. در اولین مرحله، شما با دندانپزشک خود مشاوره می‌ کنید. او به شما در مورد مزایا و معایب و نحوه اجرای فرایند اوردنچر توضیح می دهند.
  2. سپس دندانپزشک با استفاده از تصاویر رادیوگرافی سلامتی دهان، دندان، کیفیت استخوان فک و لثه را بررسی می‌ کند. سپس یک برنامه درمانی برای شما در نظر گرفته می شود.
  3. در مرحله بعد، نوبت به جراحی اوردنچر می رسد. ابتدا بی‌ حسی تزریق می‌ شود و محل دقیق و قوی برای جایگذاری ایمپلنت‌ ها مشخص می‌ شود.
  4. سپس تعداد ایمپلنت ها برای جایگذاری مشخص می شود و لثه برش داده می‌ شود. در نهایت ایمپلنت‌ ها در استخوان فک یا فکین جایگذاری می‌ شوند.
  5. پس از اینکه ایمپلنت‌ ها در محل مناسب خود قرار گرفتند جراح برش‌ ها را بخیه می‌ زند.
  6.  پس از جراحی معمولاً ۳ تا ۶ ماه زمان لازم است تا استخوان محیط ایمپلنت‌ ها بهبود پیدا می کنند. این فرآیند به عنوان “اوستئو‌اینتگریشن” شناخته می‌ شود. در این مدت از پروتز موقت استفاده می شود. پس از بهبودی
  7. بعد از بهبودی کامل اباتمنت و پروتز اصلی روی ایمپلنت‌ ها قرار می‌ گیرد.
  8. و در آخر دندانپزشک پروتز دندانی را با توجه به اندازه، شکل و رنگ دندان‌ های طبیعی شما تنظیم و تکمیل می‌ کند.

طول عمر اوردنچر

دوام ماندگاری و طول عمر اوردنچر معمولا تا ده سال در فک پایین و پنج سال در فک بالا تخمین زده می شود. عمر اوردنچر، یعنی مدت زمانی که ایمپلنت‌ ها و پروتز دندانی می‌ توانند به طور معمول در دهان باقی بمانند که به طور کلی بستگی به عوامل متعددی دارد. این عوامل شامل پارامترهای زیر می باشد:

  • میزان مراقبت و رعایت بهداشت دهانی منظم و صحیح
  • استفاده از مسواک و خمیر دندان مناسب
  • مصرف غذاهای سالم
  • کیفیت استخوان فک
  • کاهش مصرف مواد مضری که به دندان ها آسیب میزند.
  • سلامت عمومی بدن مانند بیماری‌ های عمومی، دیابت، سیستم ایمنی ضعیف و سایر مشکلات سلامتی 

نیاز به تعمیرات و تعویض اباتمنت نیز ممکن است در طول زمان برای حفظ عمر اوردنچر لازم باشد و این بستگی به نوع پروتز دندانی و روش نصب آن دارد. همچنین استخوان محیط ایمپلنت‌ ها نیز تأثیر بسزایی در عمر اوردنچر دارد.

طول عمر اوردنچر

معایب، عوارض و مشکلات اوردنچر

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شد مزایای اوردنچر بسیار زیاد است؛ اما همانند سایر روش های درمانی ممکن است دارای معایب و مشکلاتی باشد. همه متقاضیان اوردنچر خصوصا افرادی که در سنین بالا قرار دارند؛ از تراکم استخوانی کافی در فک برخوردار نیستند و امکان استفاده از این روش را پیدا نمی کنند.

افراد باید تراکم استخوانی کافی در فک خود داشته باشند تا پزشک امکان نصب پایه تیتانیومی ایمپلنت را در فک داشته باشد. اگر تراکم استخوانی فک کافی نباشد؛ پایه امکان برقراری پیوند با استخوان فک را پیدا نمی کند و استحکام کافی به دست نمی آورد. به همین دلیل وجود این محدودیت را می توان یکی از معایب و مشکلات اصلی اوردنچر در نظر گرفت.

از مهمترین مشکلات این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- از این روش برای ترمیم چند دندان از دست رفته فک نمی توان استفاده کرد و کسی که بخواهد از این روش استفاده کند، باید حتما تمامی دندان های خود را از دست داده باشد؛ در غیر این صورت امکان استفاده از روش اوردنچر وجود نخواهد داشت.

2- اوردنچر بر پایه لثه می تواند باعث تحلیل استخوان فک یا لثه شود و افراد جوانی که از این روش برای ترمیم دندان استفاده می کنند، بیشتر از کهن سالان در معرض بروز این مشکل هستند.

3- عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان می تواند باعث عفونت لثه شود و آسیب هایی را ایجاد کند. اوردنچر بر پایه ایمپلنت به گونه ای است که در آن باید حتما به بهداشت اباتمنت که اتصال دهنده پایه و پروتز دندانی است، توجه داشت و انجام این کار با سختی هایی رو به رو است زیرا اباتمنت در بخش زیرین پروتز های کامل دندانی قرار می گیرد و تمیز کردن آن می تواند سخت باشد.

4- اوردنچر یک روش دائمی برای ترمیم دندان محسوب نمی شود و در دوره های زمانی مشخصی باید برای ترمیم پروتز های دندانی اقدام کرد که این مساله باعث افزایش هزینه های اوردنچر در دراز مدت می شود.

5- معمولا ممکن است بر اساس میزان رعایت مراقبت ها بعد از اوردنچر و شرایط افراد، در یک دوره زمانی 5 الی 7 ساله به تعویض پروتز های دندانی نیاز خواهد بود.

در پایان

در این مطلب در مورد اوردنچر ایمپلنت توضیحاتی دادیم دانستیم که این روش یکی از بهترین روش‌ ها برای جایگزینی دندان است. در این روش پروتز مصنوعی به ایمپلنت وصل می‌ شود. اگر بخواهیم به‌ صورت کوتاه به فرق اوردنچر با ایمپلنت اشاره کنیم باید بگوییم که ایمپلنت‌ های دندانی برای افرادی است که نیاز به جایگزینی یک یا دو دندان دارند. اما اوردنچر زمانی استفاده می‌ شود که تعداد زیادی از دندان‌ ها نیاز به جایگزینی داشته باشند. قیمت اوردنچر از دندان مصنوعی بیشتر بوده و نسبت به دیگر روش‌ های ایمپلنت کمتر است.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

null
موبایل:
null
تلفن:
null
اینستاگرام:
null
آدرس:
تهران، زعفرانیه
null
ساعات کاری:
ساعات اداری: ساعات 15 الی 20
فهرست