لق شدن و افتادن ایمپلنت دندان | دلایل + راه‌های درمان

دلایل و درمان لق شدن و افتادن ایمپلنت دندان

لق شدن و افتادن ایمپلنت ازجمله عوارض نادر کاشت دندان است. کاشت ایمپلنت دندان یکی از راه‌های بسیار ایمن و مادام‌العمر برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته است. شل شدن ایمپلنت می‌تواند در اثر ترمیم نشدن آسیب‌های جراحی کاشت دندان، پس از کاشت ایمپلنت بروز پیدا کند.

در مواردی نیز افراد پس از چند سال به دلیل بیماری‌های پریودنتال و یا در اثر آسیب دیدن شدید دچار افتادن یا شل شدن فیکسچر ایمپلنت می‌شوند.

اگر قصد کاشت ایمپلنت در تهران را دارید و نگران افتادن یا شل شدن ایمپلنت هستید با متخصص ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی طلوع دنت در زعفرانیه همراه باشید، تا علل لق شدن ایمپلنت و راه‌های درمان آن را برای شما شرح دهند.

برای مشاوره خدمات ایمپلنت در تهران کلیک کنید

علت لق شدن ایمپلنت

پس از کاشت پایه ایمپلنت سلول‌های استخوان فک به دور فیکسچر ایمپلنت رشد کرده و باعث می‌شوند در استخوان فک تثبیت شود و هیچ‌گونه جابه‌جایی یا تحرکی نخواهد داشت. ایمپلنت از سه قسمت پیچ ایمپلنت که به عنوان ریشه دندان محسوب می‌شود، ابانمنت  که به پیچ ایمپلنت متصل و سپس روکش دندان بر روی نصب می‌شود. اگر احساس می‌کنید ایمپلنت شما شل شده است، دلیل آن می‌توان آسیب دیدن هر یک از این سه قطعه و یا تحلیل رفتن استخوان فک و ابتلا به بیماری‌های لثه باشد.

علت لق شدن ایمپلنت دندات

بسیاری از مراجعه کنندگان پس از چند سال با شکایت از لق شدن روکش و افتادن روکش ایمپلنت و افتادن و شل شدن فیکسچر ایمپلنت به دندان‌پزشک خود مراجعه می‌کنند. حال به چند علت که موجب لق شدن و افتادن ایمپلنت می شود اشاره میکنیم:

شل شدن روکش دندان

یکی از عللی که موجب شل شدن پایه ایمپلنت می‌شود،  شل شدن روکش دندان ایمپلنت شده است. درصورتی که احساس می کنید پروتز دندان مصنوعی تکان می خورد باید فوراً به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید، تا در صورت امکان ، روکش دندان لق شده مجدد سفت شود و یا در موارد خاص طبق تشخیص متخصص باید تعویض شود.

شل شدن روکش ایمپلنت که همانند تاج دندان است می‌تواند به دلیل عفونت باکتریایی، بیماری‌های پریودنتال ، بیماری‌های زمینه‌ای و عدم جوش خوردن صحیح ایمپلنت باشد.

شل شدن روکش ایمپلنت

تحلیل استخوان فک

درصورتی‌که استخوان فک تراکم کافی نداشته باشد و پیوند مناسبی با پایه ایمپلنت برقرار نکند ، موجب لق شدن فیکسچر ایمپلنت و تحلیل استخوان اطراف پیچ ایمپلنت می شود. افرادی که استخوان فک آن‌ها از کیفیت تراکمی خوبی برخوردار نباشد ، قبل از کاشت ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز دارند تا در آینده با مشکل جوش نخوردن فیکسچرو لق شدن آن مواجه نشوند.

عفونت و بیماری‌های لثه ای

ابتلا به بیماری‌های لثه‌ای به نام پری ایمپلنتیس ازجمله علل لق شدن و افتادن ایمپلنت است. درصورتی‌که بیماری پیشرفت کرده باشد ، پریودنتیست باید ایمپلنت را خارج کرده و التهاب لثه را درمان کند و سپس ایمپلنت جدیدی را جایگزین کند. در صورتی که هریک از علائم التهاب لثه را در اطراف ایمپلنت مشاهده کردید، در اولین فرصت به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید تا با درمان زود هنگام عفونت لثه را برطرف کند.

پری ایمپلنتیتیس و افتادن ایمپلنت دندان

وارد شدن ضربه شدید به دندان کاشته شده

اگر ضربه شدیدی به ایمپلنت وارد شود و سلول‌های استخوانی اطراف پیچ ایمپلنت آسیب بیبنند، امکان ترمیم مجدد آن‌ها وجود ندارد. در حالیکه در دندان طبیعی اگر به ریشه آن ضربه‌ای وارد شود، رباط پریودنتال سلول‌های آسیب دیده بازسازی شده و استحکام دندان اصلی به مخاطره نمی‌افتد.

راهکارهای درمان لق شدن و افتادن ایمپلنت

درصورت لق شدن ایمپلنت به هیچ عنوان با زبان یا دست خود به آن ضربه وارد نکنید. با حفظ خونسردی خود با متخصص ایمپلنت تماس بگیرید و راهنمایی‌هایی که ایشان مطرح میکنند را تا زمان مراجعه به ایشان انجام دهید. سعی نکنید در منزل پیچ ایمپلنت را سفت کنید و یا روکش ایمپلنت را مجدد با چسب بچسبانید. انجام این کار نتها مشکل را حل نمیکند، بلکه موجب خسارت بیشتری نیز می‌شود.

راهکار های درمان افتادن و لق شدن ایمپلنت

متخصص ایمپلنت پس از معاینه و با کمک عکس های رادیو گرافی، برنامه درمان ایمپلنت لق شده را مشخص می‌کند. حال چند راهکار درمان ایمپلنت لق شده را بیان میکنیم:

پاک‌سازی ناحیه اطراف ایمپلنت

با توجه به میزان شل شدن پایه ایمپلنت و علت آن ، متخصص در ابتدا روکش ایمپلنت و اطراف فیکسچر ایمپلنت را پاک‌سازی می‌کند و سپس برای خارج کردن و یا تعویض اجزای  ایمپلنت اقدام می‌نماید. بلافاصله پس از آن‌که احساس کردید دندان کاشته شده حرکت می‌کند باید به متخصص ایمپلنت یا پریودنتیست مراجعه فرمایید تا در همان مراحل ابتدایی با یک درمان ساده، کوتاه و کم هزینه ، ایمپلنت دندان را حفظ کند.

خارج کردن ایمپلنت

درصورتی‌که ایمپلنت با لثه و استخوان فک سازگاری نداشته باشد و فیکسچر ایمپلنت جوش نخورده باشند، دندان‌پزشک متخصص ، ایمپلنت را خارج کرده تا بافت دهان ترمیم شوند و سپس نوع دیگری از ایمپلنت، کاشته می‌شود. مراحل خارج کردن ایمپلنت همانند  مراحل کاشت ایمپلنت است.

در صورتی که روکش ایمپلنت آسیب دیده باشد ، تنها از روکش، یک قالب برای ساخت تاج دندان جدید تهیه می‌شود. اگر علاوه بر تاج ایمپلنت ، فیکسچر آن نیز آسیب دیده باشد، باید کل ایمپلنت خارج و یا تعویض شود.

علائم لق شدن ایمپلنت

بارزترین نشانه لق شدن ایمپلنت تکان خوردن تاج دندان یا پایه ایمپلنت است. اگر هنگام غذا خوردن، تکان خوردن ایمپلنت حس  کردید، در اسرع وقت یک نوبت از دندان‌پزشک متخصص خود بگیرید تا قبل از این که ایمپلنت و بافتهای اطراف آن دچار آسیب‌های جدی‌تری شوند، درمان مناسب آن انجام شود. البته شل شدن ایمپلنت نشانه‌های دیگری نیز دارد که از طریق این علائم می‌توانید لق شدن ایمپلنت را تشخیص دهید. که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد هنگام جویدن و خوردن غذا
  • خونریزی از محل ایمپلنت
  • التهاب و تغییر رنگ لثه در اطراف ایمپلنت
  • تحلیل رفتن بافت اطراف ایمپلنت

علائم لق شدن و افتادن ایمپلنت

در صورت مشاهده هر یک از این علائم ، از زبان زدن یا دست زدن به ایمپلنت خودداری و هریک از راه‌های سفت کردن ایمپلنت در خانه را انجام  ندهید، چراکه عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

چگونه می‌توان از لق شدن و افتادن ایمپلنت پیشگیری کرد؟

اگر به تازگی کاشت دندان انجام داده‌اید و به دنبال راه‌های مراقبتی به منظور جلوگیری از شل شدن ایمپلنت هستید، باید بگوییم کاشت ایمپلنت ، درصد موفقیت بسیار بالایی دارد . شل شدن و افتادن ایمپلنت به دو عامل مهم ، کیفیت کاشت ایمپلنت دندان توسط دندان‌پزشک و مراقبت و رعایت بهداشت در بلند مدت بستگی دارد .

هنگامی که می‌خواهید برای پر کردن جای خالی دندان ازدست‌رفته ایمپلنت انجام دهید به یک متخصص ایمپلنت و پریودنتیست که از علم به‌روز و مهارت بالایی در این زمینه  برخوردار است ، مراجعه کنید. پیوند استخوان  در صورت نیاز ، بررسی شرایط عمومی بیمار و داروهای مصرفی، استفاده از برند باکیفت ایمپلنت و تجهیزات جراحی بروز عوامل تحت کنترل متخصص ایمپلنت هستند، که احتمال شل شدن ایمپلنت را کاهش می‌دهند.

تکنولوژی‌های به روز جراحی کاشت دندان، مانند ایمپلنت دیجیتال به دلیل دقت بالایی که دارند ، عوارض پس از کاشت ایمپلنت مانند عفونت ، پس زدن ایمپلنت و … را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهند.

انجام نکات مراقبتی مانند عدم وارد کردن فشار بیش از حد ایمپلنت ، رعایت رژیم غذایی در روزهای ابتدایی پس از کاشت دندان ، تأثیر بسزایی در موفقیت کاشت دندان دارد.

برای آن که پس از گذشت چند سال ایمپلنت دندان شما  لق نشود، حتماً بهداشت دندان‌هایتان را مانند مسواک زدن پس از هر وعده غذایی ، کشیدن نخ دندان و حفظ سلامت لثه را رعایت کنید.

درصورتی‌که پیچ ایمپلنت افتاد چه باید کرد؟

درصورتی‌که روکش دندان یا فیکسچر ایمپلنت افتاد ، تکه مورد نظر در یک دستمال یا یک کیسه نگهداری کنید و در نزدیک‌ترین نوبتی که توانستید به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید. دندان‌پزشک با توجه به شدت آسیب و علت آن درمان لازم را انجام می‌دهد.

برای مشاوره خدمات ایمپلنت در تهران کلیک کنید

عدم درمان لق شدن ایمپلنت دندان چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت؟

درصورتی‌که ایمپلنت لق شده به موقع درمان نشود ، موجب آسیب دیدن و عفونت کردن بافت های اطراف ایمپلنت می‌شود. عفونت و آبسه لثه در اطراف ایمپلنت درصورتی‌که درمان نشوند ، تمامی قسمت‌های دهان گسترش می‌یابند و همچنین با وارد شدن عفونت به خون ، مغز سر و گردن را نیز درگیر کنند.

هنگامی که فیکسچر ایمپلنت لق شده باشد و در این فرصت برای درمان کردن آن اقدام نکنید، باعث می‌شود استخوان فک و ریشه دندان‌های مجاور آن آسیب ببینند.

و در آخر

لق شدن ایمپلنت عمدتاً به دلیل لق شدن روکش تاج دندان و یا لق شدن اتصال فیکسچر ایمپلنت با استخوان فک اتفاق می‌افتد. به منظور پیشگیری از شل شدن ایمپلنت ، لازم است که تمامی مراقبت‌های پس از جراحی را تا زمان بهبود محل جراحت ،به طور دقیق انجام دهید.

همچنین از ضربه دیدن صورت خود و ابتلا به بیماری‌های پریودنتال جلوگیری کنید. درصورتی‌که برای درمان شل شدن ایمپلنت زود هنگام به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید، می‌توانید همان ایمپلنت را حفظ کرده و از تحمیل هزینه‌های مجدد ایمپلنت و عوارض جدی‌تری مانند سرایت عفونت به سر و گردن جلوگیری کنید.

کلینیک دندانپزشکی طلوع دنت در زعفرانیه تمامی خدمات کاشت دندان اعم از ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت فوری را با بهترین تجهیزات و تکنولوژی‌های به روز دندانپزشکی ارائه می‌دهند. برای دریافت نوبت مشاوره و معاینه رایگان می‌توانید با شماره 02126355429 تماس حاصل فرمایید.

صفحات مرتبط:

علت پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

علت پس زدن ایمپلنت دندان می‌تواند به دلایل متعددی باشد. پس زدن ایمپلنت دندان، که به عنوان شکست درمان ایمپلنت نیز شناخته می‌شود؛ به مواردی اطلاق می‌شود که ایمپلنت به…
بدون دیدگاه
ایمپلنت all on x

ایمپلنت all on x

ایمپلنت All-on-X یکی از تکنیک‌های پیشرفته در کاشت دندان است که برای افرادی که همه یا تعداد زیادی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند، به کار می‌رود. به عبارت…
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

null
موبایل:
null
تلفن:
null
اینستاگرام:
null
آدرس:
تهران، زعفرانیه
null
ساعات کاری:
ساعات اداری: ساعات 15 الی 20
فهرست