مراحل کاشت ایمپلنت دندان قدم به قدم

مراحل کاشت ایمپلنت دندان قدم به قدم

پس از اینکه تصمیم به انجام ایمپلنت دندان گرفته شد دغدغه ابتدایی فرد، آگاهی و آشنایی کامل با مراحل کاشت ایمپلنت دندان به صورت قدم به قدم می باشد. در ابتدا لازم به ذکر است که بدانید مراحل کاشت ایمپلنت دندان (Implant Steps)) ممکن است بر اساس شرایط خاص هر فرد و صلاحدید ایمپلنتولوژیست متفاوت باشد. بنابراین، در جلسات مشاوره با متخصص ایمپلنت برنامه‌ ریزی دقیق و مناسب جهت کاشت دندان برای هر فرد مشخص می شود.

مشاوره ایمپلنت دندان در تهران | طلوع دنت

اما به طور کلی و مختصر مراحل کاشت ایمپلنت دندان به ترتیب عبارت است از:

  1. مرحله اول: معاینه و بررسی اولیه وضعیت دهان و فک‌ بیمار توسط متخصص ایمپلنت.
  2. مرحله دوم: برنامه‌ ریزی و طراحی دقیق برای نصب و نوع ایمپلنت و روش درمانی متناسب با شرایط هر فرد شامل ایمپلنت دیجیتال یا ایمپلنت فوری.
  3. مرحله سوم: جراحی و نصب ایمپلنت.
  4. مرحله چهارم: :قرار دادن پروتز دندان و تنظیمات نهایی جهت بهبود عملکرد دندان.
  5. مرحله پنجم: مراقبت، نگهداری، رعایت بهداشت و انجام معاینات منظم  برای حفظ سلامت و طول عمر ایمپلنت و پروتز دندان

در ادامه برای آشنایی کامل تر با مراحل کاشت ایمپلنت دندان به صورت قدم به قدم با دکتر بیرنگ متخصص ایمپلنت در تهران همراه باشید.

پروسه کاشت ایمپلنت دندان چگونه است؟

همانطور که در قبل هم اشاره شد مراحل کاشت دندان در هر فرد بر اساس شرایطی همچون سلامت عمومی بیمار، بررسی دقیق استخوان فک، میزان ضخامت استخوان فک، پرتودنسیت استخوان، عمق استخوان، وضعیت لثه و همچنین توصیه‌ه ای ایمپلنتولوژیست متفاوت باشد.

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب شامل موارد زیر می باشد:

مشاوره، ارزیابی، بررسی و مراجعه به پزشک متخصص ایمپلنت

اولین کاری که باید برای کاشت ایمپلنت دندانی باید صورت گیرد ارزیابی کامل از وضعیت دهان و فک‌ ها توسط دندانپزشک  می باشد. با مراجعه به مرکز ایمپلنت و مشاوره‌ ی حضوری با متخصص ایمپلنت تمامی بررسی‌ ها و معاینات مورد نیاز برای شما به صورت جامع انجام خواهد شد.

در این جلسه یک عکس رادیوگرافی اشعه ایکس از دهان و دندان گرفته می شود و سپس پزشک با بررسی تصاویر رادیوگرافی و سایر عوامل مرتبط بهترین گزینه در رابطه با پروسه درمان را انتخاب خواهد کرد.

مشاوره، ارزیابی، بررسی و مراجعه به پزشک متخصص ایمپلنت

برنامه‌ ریزی و تعیین نوع درمان

در این مرحله، برنامه‌ ریزی دقیق برای نصب ایمپلنت و روش مناسب با هر فرد صورت می‌ گیرد. بر اساس ارزیابی اولیه، دندانپزشک برنامه‌ ریزی جزئیات عمل جراحی را با شما مطرح می‌ کند. این طرح شامل:

  • تعیین موقعیت دقیق ایمپلنت
  • تعیین نوع ایمپلنت
  • تعداد
  • اندازه
  • نوع برنامه جراحی
  • طراحی ساختار دندان مصنوعی

 همچنین در مواردی ممکن است نیاز به تهیه مدل‌ های سه بعدی نیز باشد.

پیوند استخوان (Bone grafting)

استخوان پیوندی معمولاً در مواردی استفاده می‌ شود که استخوان در محل کاشت ایمپلنت دندان به میزان کافی وجود نداشته باشد یا کیفیت استخوان ضعیف باشد. در این مرحله اگر نیاز باشد جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس انجام دهید؛ پزشک به شما اطلاع داده و وقت درمان را تعیین خواهد کرد.

در صورتی که نیاز به پیوند استخوان باشد؛ پیش از آنکه فک شما را برای کاشت ایمپلنت آماده کنند؛ پیوند استخوان باید انجام شود. پس از گذشت مدت زمانی این امکان برای شما فراهم می شود تا استخوان فک شما به درستی و به خوبی ترمیم شود.

در صورت انجام پیوند استخوان 4 الی 12 ماه برای بهبودی لازم است و تا پایان بهبودی این دوره نمی توان ایمپلنت انجام داد.

پیوند استخوان (Bone grafting)

کشیدن دندان (Tooth extraction)

در برخی موارد برای کاشت ایمپلنت دندان ممکن است کشیدن دندان نیز لازم باشد. در برخی موارد که در ادامه آورده شده است؛ قبل از نصب ایمپلنت دندان، دندان موجود در محل کاشت باید کشیده شود که عبارتند از:

  • دندان شکسته یا آسیب دیده و پوسیده
  • عفونت شدید دندان که با درمان دارویی یا جراحی نتوان آن را کنترل کرد.
  • دندان‌های ضعیف و نیازمند جایگزینی

 اگر هر مشکلی در لثه به وجود آمده باشد؛ ابتدا باید به درمان آن پرداخته شود و پس از آن مراحل ایمپلنت دندانی شروع شود.

مهم است بدانید که هر دو روش پیوند استخوان و کشیدن دندان نیازمند مراقبت و پیگیری دقیق پس از عمل هستند. برای تعیین روش مناسب برای شما و برنامه‌ریزی دقیق، مشاوره با دندانپزشک خود بسیار مهم است.

کشیدن دندان | مراحل کاشت ایمپلنت

قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک بیمار

قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک بیمار یک روش جراحی است که برای جایگزینی دندان طبیعی استفاده می‌شود. در این مرحله پس از بهبودی کامل در پیوند استخوان به مرحله کاشت ایمپلنت می رسید. این فرایند شامل مراحل زیر است:

  1. برش لثه
  2. ایجاد یک حفره یا یک سوراخ در استخوان فک
  3. قرار دادن ایمپلنت در حفره
  4. بستن لثه

در مرحله جراحی، دندانپزشک پیچ فلزی که از جنس تیتانیوم را در استخوان فک شما قرار می‌ دهد تا به عنوان ریشه و پایه دندان از دست رفته شما عمل کند. پس از جراحی، استخوان فک شروع به بهبودی می‌ کند. در این مدت، استخوان به ایمپلنت متصل می‌ شود و استحکام می‌ یابد.

البته این بخش ممکن است 1 الی 2 ساعت به طول انجامد و زمان بهبودی این مرحله از کاشت ایمپلنت دندان، برای فک پایین ممکن است 5 ماه و برای فک بالا به صورت تقریبی تا 7 ماه به طول انجامد. پس از آنکه این مرحله را به صورت کامل گذراندید و با موفقیت روبرو شد سراغ مرحله بعد می روید.

قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک بیمار

قرار دادن هیلینگ کپ یا تاج موقت بر روی پایه ایمپلنت

پس از آنکه مرحله قبل با موفقیت سپری شد و ایمپلنت به استخوان فک شما کاملا جوش خورد آماده می شوید تا مرحله بعدی برای شما آغاز شود. هیلینگ کپ (Healing Cap) یک قطعه کوچک فلزی است که بعد از جراحی قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، بر روی ایمپلنت قرار می‌گیرد. این قطعه لثه بیمار را از ایمپلنت دورتر نگه می دارد و باید به مدت 10 الی 14 روز باقی بماند.

هدف اصلی از استفاده از هیلینگ کپ، حفاظت و حمایت از منطقه جراحی و استخوان است تا بهبودی به خوبی اتفاق بیفتد و ایمپلنت به استخوان متصل شود.

پس از آنکه مدت زمان قید شده پایان یافت متخصص ایمپلنت آن را حذف کرده و مرحله بعدی ایمپلنت را انجام می دهد.

قرار دادن اباتمنت بر روی ایمپلنت

پس از مدتی که استخوان بهبودی کامل داشته باشد؛ هیلینگ کپ برداشته شده و اباتمنت را بر روی ایمپلنت قرار می‌ دهند. اباتمنت (Abutment) اباتمنت معمولاً از جنس فلزی مانند تیتانیوم ساخته می‌ شود و شکل و اندازه آن بسته به نیازهای هر بیمار و نوع ایمپلنت ممکن است متفاوت باشد. در واقع اباتمنت یک بخشی است که بر روی ایمپلنت دندانی پیچ می شود و از تاج دندان بیمار حمایت می کند.

پس از آنکه اباتمنت را روی ایمپلنت پیچ کردند تاج موقت را کار می گذارند و در مدت زمانی که بافت لثه شما درحال ترمیم و بهبودی است این بافت لثه در اطراف ناحیه ایمپلنت همانند دندان طبیعی شکل می گیرد. تاج دندانی به مدت 4 الی 6 هفته در دهان بیمار نگه داشته می شود تا در این مدت زمان تاج دائمی را طراحی کرده و بسازند.

هدف اصلی از استفاده از اباتمنت، ایجاد اتصال بین ایمپلنت و دندان مصنوعی (کرون) است. اباتمنت به عنوان پل ارتباطی بین ایمپلنت و دندان مصنوعی عمل می‌کند.

قرار دادن اباتمنت بر روی ایمپلنت

قرار دادن تاج دائمی برروی ایمپلنت دندان

تاج دندان مهم ترین و اصلی‌ ترین بخشی از دندان است که زیبایی در گرو آن است. قرار دادن تاج دائمی بر روی ایمپلنت دندان مرحله مهم در فرآیند کاشت ایمپلنت دندان می باشد. در این مرحله که تقریبا آخرین مرحله ایمپلنت دندان است تاج دائمی بر روی ایمپلنت نصب می شود. بعد از بهبودی کامل، دندانپزشک ابتدا اباتمنت را بررسی م ی‌کند و اطمینان حاصل می‌ کند که آن به درستی در محل خود قرار گرفته است یا خیر. سپس بعد از اطمینان کامل، تاج دائمی ساخته می‌ شود.

این تاج معمولاً از مواد مانند پرسلن، فلز یا ترکیبی از آنها ساخته می‌شود و به شکل و رنگ دندان‌های طبیعی همانند است. در مرحله بعد، تاج دائمی روی اباتمنت قرار می‌گیرد و با استفاده از چسب یا پیچ به اباتمنت متصل می‌شود. دندانپزشک شما ممکن است تنظیمات نهایی را بر روی تاج انجام دهد تا بهبودی و تطابق بهتری با دندان‌های طبیعی داشته باشد.

بعد از قرار دادن تاج دائمی، شما باید به مراقبت‌ های دندانی منظم ادامه دهید. این مراقبت ها شامل مسواک زدن دو بار در روز، استفاده از نخ دندانی و مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی‌ های دوره‌ ای است. با رعایت این مراقبت‌ ها، تاج دائمی بر روی ایمپلنت دندان به مدت طولانی و با کیفیت خواهد بود.

قرار دادن تاج دائمی برروی ایمپلنت دندان

و در پایان

پس از آنکه همه مراحل کاشت ایمپلنت دندان به درستی به پایان رسید حال نوبت شماست که با مراقبت و نگهداری خوب از آن ماندگاری ایمپلنت خود را بیشتر کنید و موفقیت کاشت ایمپلنت را با درصد بالاتری روبرو کنید. البته تمام مراحل ایمپلنت دندان باید توسط یک متخصص ایمپلنت با تجربه صورت پذیرد؛ تا بهترین نتایج حاصل شود و فرد دچار آسیب، مشکلات جدی و عوارض احتمالی نگردد. برای حفظ سلامت و طول عمر ایمپلنت و پروتز دندان، مراقبت و نگهداری منظم ضروری است.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

null
موبایل:
null
تلفن:
null
اینستاگرام:
null
آدرس:
تهران، زعفرانیه
null
ساعات کاری:
ساعات اداری: ساعات 15 الی 20
فهرست