پیوند لثه چیست؟ و برای چه افرادی مناسب است؟

جراحی پیوند لثه

پیوند لثه نوعی جراحی لثه است که به منظور ترمیم و بازسازی بافت تحلیل رفته لثه انجام می شود. جراحی لثه به انگلیسی Gum grafting می باشد. جراحی لثه توسط پریودنتیست و یا همان جراح و متخصص بیماری‌های لثه انجام می‌شود. افرادی که در اثر پسرفت لثه ریشه دندان آن‌ها نمایان شده است و در محل ایمپلنت لثه بافت کافی وجود نداشته باشد، جراحی پیوند لثه انجام می‌دهند.

برخی از افراد نیز با مشورت دندان‌پزشک متخصص برای اصلاح و زیباسازی خط لثه خود( Line Gum ) اقدام به پیوند لثه می کنند. اگر شما ساکن تهران هستید و می‌خواهید به بهترین پریودنتیست در تهران برای پیوند لثه مراجعه کنید، بهتر است قبل از آن اطلاعات کافی را در مورد جراحی پیوند لثه کسب کنید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

برای معاینه و مشاوره بیماری های لثه کلیک کنید

جراحی پیوند لثه چیسـت؟

پیوند لثه یکی از انواع جراحی‌های لثه است. جراحی پیوند لثه به منظور ترمیم و بازسازی بافت تحلیل رفته لثه انجام می‌شود. جراحی لثه توسط پریودنتیست  لثه می‌شود. در این عمل جراحی لثه معمولاً قسمتی از بافت سفت دهان برداشته می‌شود؛ و به قسمت مورد نظر پیوند داده می‌شود. تحلیل و عقب رفتن لثه به صورت تدریجی اتفاق می‌افتد و افراد متوجه آن نمی‌شوند. بارزترین نشانه تحلیل لثه، نمایان شدن ریشه دندان است. در چنین شرایطی، دندان‌های افراد به سرما و گرما واکنش نشان می‌دهند.

پیوند لثه برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی پیوند لثه دچار تحلیل و عقب رفتن لثه شده باشند، ضروری است. در برخی از کیس های درمانی، پیوند لثه به منظور اصلاح طرح لبخند و زیبایی لبخند انجام می‌شود. تحلیل لثه در اثر بیماری‌های پریودنتال، عوامل ژنتیکی و یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اتفاق می‌افتد. پس رفتن لثه موجب بیرون آمدن ریشه دندان از زیرخط لثه و ایجاد فاصله بین لثه و دندان شود.

پوسیدگی دندان و ریشه آن، پیشرفت تحلیل بافت لثه، تحلیل استخوان فک از جمله عوارض تحلیل لثه هستند. متخصص جراحی لثه برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بافت سالمی از سقف دهان را به قسمت تحلیل رفته پیوند می‌زنند. در این افراد علاوه بر درمان لثه و محافظت از سلامت دندان‌ها، با هم تراز شدن خط لثه موجب زیبایی لبخند می شود.

پیوند لثه برای چه کسانی مناسب است؟

پیوند لثه برای افرادی که می خواهند با کانتورینگ لثه لبخندی زیباتری داشته باشند، نیز توسط پریودنتیست انجام می شود. متخصص جراحی لثه با معاینه کردن وضعیت لثه و دهان فرد، در صورت امکان برای اصلاح و زیباسازی خط لثه، عمل پیوند لثه را انجام می‌دهند.

برخی از افراد به دلیل نازک بودن بافت لثه روی ایمپلنت کاشته شده، پس از مدتی دچار تحلیل لثه از روی ایمپلنت می‌شوند. در چنین شرایطی برای جلوگیری از پیشرفت تحلیل لثه، آسیب دیدن استخوان فک و حفظ ایمپلنت پیوند لثه انجام می‌شود.

جراحی پیوند لثه چگونه انجام می‌شود؟ و انواع روش‌های پیوند لثه کدام اند؟

انواع روش‌های جراحی پیوند لثه عبارت‌اند: از جراحی فلپ، جراحی لثه آزاد و پیوند لثه پریکل. نوع جراحی و روش انجام آن توسط پریودنتیست و با توجه به میزان و شدت آسیب دیدگی لثه و شرایط دهانی و دندانی فرد بستگی دارد.

پس از معاینه کامل لثه و دهان فرد، پریودنتیست نوع جراحی مناسب فرد را مشخص می کند. جراحی پیوند لثه در یک جلسه انجام می شود. در قدم اول ابتدا دندان‌پزشک متخصص جراحی لثه به بیمار بی‌حسی تزریق می‌کند تا هیچ‌گونه دردی را در حین انجام جراحی متوجه نشود. در صورتی که نیاز باشد برای آن که پیوند لثه بهتری انجام شود، قسمتی از لثه‌ی تحلیل رفته را پاک‌سازی می کنند و بافت مورد نظررا در محل لثه عقب نشینی کرده، پیوند می‌زنند.

یک هفته پس از انجام پیوند لثه برای معاینه و کشیدن بخیه‌ها، لازم است فرد به دندان‌پزشک متخصص خود مراجعه کند.

پیوند لثه چگونه انجام میشود؟انواع روش‌های جراحی پیوند لثه

پیوند لثه با توجه به وضعیت بیمار به سه روش انجام می‌شود. اکنون انواع روش‌های پیوند لثه را معرفی می کنیم:

پیوند لثه آزاد

این روش جراحی برای افرادی که بافت لثه نازکی دارند، بسیار مناسب است. این افراد با پیوند لثه، بافت لثه خود را ضخیم تر می‌کنند و با تقویت بافت لثه از تحلیل رفتن آن در آینده جلوگیری می‌شود.

در این روش جراحی قسمتی ازبافت لثه برش داده می شود. سپس بالاترین لایه‌ی سقف دهان را برداشته و به محل مورد نظر پیوند می‌زنند. برش ایجاد شده در سقف را نیز بخیه می‌زنند.

پیوند بافت همبند

در این روش جراحی پیوند برای ترمیم بافت تحلیل رفته و پیشرفت کرده له، مناسب تر و متداول تر از سایر روش‌های پیوند لثه می‌باشد.

در این روش بافت مورد نیاز برای پیوند از سقف دهان تهیه می‌شود و پس از برداشتن بافت مورد نیاز و پیوند آن، شکاف سقف دهان نیز دوخته می‌شود.

پیوند پریکل (جانبی)

افرادی برای این نوع جراحی پیوند لثه مناسب‌اند که بافت لثه در محل اطراف پیوند، از سلامت و تراکم و ضخامت خوبی برخوردار باشند

در روش پیوند جانبی لثه بافت مورد نیاز ازاطراف لثه برداشته می‌شود، به طوری که اتصال آن به طور کامل قطع نمی‌شود. سپس بافت لثه را به قسمت تحلیل رفته پیوند می‌زنند.

پیوند لثه مصنوعی

در برخی از بیماران نمی‌توان از بافت دهان خود فرد برای پیوند لثه استفاده کرد. در چنین شرایطی برای پیوند لثه از یک بافت مصنوعی استفاده می‌کنند. لثه مصنوعی از پوست انسان و یا پوست خوک تهیه می‌شود. البته در ایران از پوست انسان برای زیرساخت بافت لثه مصنوعی استفاده می‌شود. از پوست انسان در طی مراحلی، یک داربست کلاژنی ایجاد می کنند. این داربست کلاژنی به محل مورد نظر پیوند می‌دهند. سپس بافت لثه روی داربست کلاژنی صورت می‌گیرد.

آیا پیوند لثه ضروری است؟

عدم درمان تحلیل و پسرفت لثه می تواند موجب گسترش تحلیل لثه، آسیب دیدن ریشه دندان، افزایش احتمال پوسیدگی دندان‌ها، تحلیل استخوان فک، گسترش عفونت در لثه و از دست دادن دندان اصلی می‌شود.

در نتیجه درمان تحلیل و بیماری‌های لثه قبل از آن‌که باعث به وجود آمدن بیماری و مشکلات دیگری شوند بسیار ضروری و مهم هستند.

اگر متوجه شده باشید که در قسمت از لثه شما ارتفاع کمتری نسبت به سایر قسمت‌های دیگر دارد و ریشه دندان مشخص شده، یابد به پریودنتیست مراجعه کنید. پریودنتیست پس از معاینه لثه، درمان مناسب را تشخیص می‌دهد. در بسیاری از موارد نیازی به جراحی پیوند لثه نیست و می‌توان آن را با درمان‌های جایگزین رفع نمود.

ضرورت انجام پیوند لثه

آیا پیوند لثه درد دارد؟

در طول مراحل جراحی لثه به دلیل تزریق بی حسی، فرد دردی را تجربه نخواهد کرد. آیا پس از اتمام جراحی و برطرف شدن اثر بی حسی، افراد احساس درد و ناخوشایندی خواهند داشت؟

شدت و میزان درد پیوند لثه، به نوع عمل جراحی و آستانه تحمل درد فرد بستگی دارد. اگر بافت مورد نیاز برای پیوند از بانک پیوند تهیه شود و جراحی در سقف دهان ایجاد نشود، به مراتب فرد درد کمتری را تجربه خواهد کرد.

 برای تسکین درد پس از جراحی، نکات مراقبتی ویژه‌ای را باید رعایت کنید و استفاده از داروهای مسکن به کاهش درد شما کمک خواهد کرد.

پیوند لثه در ایمپلنت

برای موفقیت در درمان، سلامت و کیفیت بافت لثه و استخوان اطراف پایه بسیار اهمیت دارد. پس از کاشت فیکسچر ایمپلنت بافت لثه به دور آن تشکیل می‌شود؛ و موجب تثبیت ایمپلنت می شود. حال اگر بنا به دلایلی بافت لثه برای کاشت ایمپلنت مناسب نباشد و یا در قسمتی دچار تحلیل شدن باشد، متخصص ایمپلنت و پریودنتیست قبل از کاشت ایمپلنت پیوند لثه انجام می‌دهد.

دندان‌پزشک متخصص در صورت وجود شرایط بلافاصله پس از کشیدن دندان، پیوند لثه را انجام می‌دهد. انجام این کار از پیشرفت تحلیل لثه و استخوان فک جلوگیری می کند.

پیوند لثه در ایمپلنت

احتمال این که تحلیل لثه پس از کاشت ایمپلنت دندان نیز رخ دهد وجود دارد. اگر لثه در اطراف ایمپلنت تراکم کافی و لازم را نداشته باشد یا در اثر دلایلی مانند ژنتیکی دندان قروچه، بیماری‌های پریودنتال، دچار تحلیل لثه می شود. در اثر تحلیل لثه اطراف ایمپلنت، پایه ایمپلنت نمایان می شود و احتمال لق شدن و افتادن ایمپلنت افزایش می‌یابد. به همین برای جلوگیری از افتادن ایمپلنت و عفونت کردن آن، پیوند لثه انجام می‌دهند.

دوره نقاهت جراحی پیوند لثه

مدت دوره نقاهت پیوند لثه 2 الی چند هفته طول خواهد کشید. در طی دوران نقاهت نکات مراقبت را رعیت فرمایید تا در کوتاه ترین زمان جراحت‌ها و زخم‌ها بهبود پیدا کنند؛ و عوارض احتمالی آن ایجاد نشود. درصورتی‌که عوارض پس از جراحی تشدید پیدا کردند حتماً به دندان‌پزشک متخصص خود مراجعه کنید. تا زمانی که متخصص جراحی لثه به شما اجازه استفاده از مسواک را نداده است، حتماً از انجام این کار اجتناب کنید.

دوره نقاهت جراحی پیوند لثه نکات مراقبتی پس از جراحی پیوند لثه

با رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان تا بهبودی کامل محل بخیه پیوند لثه به موفقیت درمان نیز کمک شایانی می کند:

  • رعایت رژیم غذایی نرم و اجتناب از خوردن و جویدن خوراکی‌های سفت و سخت
  • استفاده از یک دهان‌شویه مناسب برای کنترل فعالیت باکتریایی و عدم عفونت در محل جراحت
  • مصرف خوراکی‌های و نوشیدنی‌های سرد
  • ترک سیگار و دخانیات
  • مصرف آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده توسط دندان‌پزشک برای کاهش احتمال عفونت

هزینه پیوند لثه

قیمت جراحی پیوند لثه پس از معاینه توسط دندان‌پزشک متخصص تعیین می‌شود. برای آن که متوجه شوید آیا بیمه هزینه پیوند لثه را تحت پوشش خود قرار می دهد یا خیر باید با شرکت بیمه طرف قرارداد خود صحبت کنید. همچنین برخی از کلینک های دندان پزشکی مانند طلوع دنت در تهران، امکان پرداخت قسطی، مانند ایمپلنت اقساطی را برای رفاه حال مراجعه کنند گان خود فراهم کرده اند.

و در آخر

افرادی که در اثر تحلیل لثه قسمت زیادی از ریشه دندان شان یا پایه ایمپلنت آنها مشخص شده است و یا در اثر بیماریهای پریودنتال قسمتی از بافت لثه  ی خود را از دست داده اند ، می توانند از طریق جراحی پیوند لثه ، قسمت تحلیل رفته را بازسازی کنند. در انواع روش های پیوند لثه، بافت مورد نیاز از سقف دهان یا بافت سالم لثه در مجاور محل پیوند تامین می شود.

دوره نقاهت پیوند لثه چند هفته تا یک ماه طول خواهد کشید. سرعت بهبودی جراحت لثه بستگی به میزان مراقبت و توجه فرد پس از عمل جراحی دارد.

 در کلینیک طلوع دنت انواع خدمات دندانپزشکی زیبایی و کاشت دندان اعم از لمینت سرامیکی، بلیچینگ وایمپلنت دیجیتال و ایملنت یکروزه  توسط مجرب ترین متخصص ایمپلنت و پریودنتیست در تهران انجام میشود. برای مشاوره و معاینه رایگان جهت رزرو نوبت با شماره 02126355429 تماس حاصل فرمایید. اگردر تهران ساکن  نیستید، با فرستادن مدارک دندانپزشکی خود، میتوانید از مشاوره انلاین توسط دکتر بیرنگ بهره مند شوید.

صفحات مرتبط:

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

به طور کلی می‌ توان گفت که طول عمر ایمپلنت های دندانی چیزی در حدود 20 تا 25 سال است. البته این موضوع به فاکتورهای متعددی از جمله میزان رعایت…
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

null
موبایل:
null
تلفن:
null
اینستاگرام:
null
آدرس:
تهران، زعفرانیه
null
ساعات کاری:
ساعات اداری: ساعات 15 الی 20
فهرست