آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

اگر شما هم برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود روش کاشت ایمپلنت دندان را انتخاب کرده اید و با نگرانی از عوارض ایمپلنت و اینکه آیا ایمپلنت درد دارد؟ یا درد ایمپلنت دندان چند روز طول می کشد؟ و سوالاتی از این قبیل هستید؛ مرکز دندانپزشکی طلوع دنت، یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی تهران در این مقاله به تمام سوالات شما در رابطه با میزان درد ایمپلنت دندان پاسخ می دهند.

مشاوره ایمپلنت دندان در تهران | طلوع دنت

چرا ایمپلنت دندان درد دارد؟

در حین انجام عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان معمولا باید تا حدودی انتظار درد و ناراحتی را داشته باشید. البته بستگی به شرایط و وضعیت هر فرد دارد و در بعضی موارد، ایمپلنت دندان ممکن است باعث احساس درد و ناراحتی شود. اما افرادی که تجربه عمل جراحی کاشت دندان را داشته اند؛ تا به حال از تجربه درد غیر قابل تحمل هنگام کاشت ایمپلنت دندان نداشته اند.

چون متخصص ایمپلنت قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت نواحی خاصی از لثه را با آمپول های مخصوص بی حس می کند که با این بی حسی موضعی هیچ گونه درد غیر قابل تحملی هنگام عمل جراحی احساس نخواهید کرد.

چرا ایمپلنت دندان درد دارد؟

علت درد بعد ایمپلنت چیست؟

درد بعد از ایمپلنت دندان عارضه‌ ای طبیعی است. بدیهی است که احساس درد یا ناراحتی چند روز پس از کاشت ایمپلنت کاملاً طبیعی است چراکه اثر بی‌ حسی موضعی از بین می‌ رود. اما در صورتی که درد پس از یک ماه برطرف نشد حتما باید علت آن بررسی و درمان شود. دوره این درد نباید مقدار زیادی طول بکشد و باید پس از حدود دو تا سه روز روند کاهشی داشته باشد. هرچه جراح تخصص و تجربه بیشتری در کار خود داشته و از مواد درجه یک استفاده کند، میزان درد پس از جراحی کمتر خواهد بود.

مهم‌ ترین دلایلی که می‌ توان برای درد بعد از ایمپلنت ذکر کرد عبارت است از:

انجام عمل پیوند استخوان و لیفت سینوس، تعداد زیاد ایمپلنت‌ ها، ضعف سیستم ایمنی بدن، نرسیدن خون کافی به بافت‌ های اطراف ایمپلنت، درست و اصولی انجام نشدن عمل جراحی ایمپلنت، حساسیت‌ های آلرژیک، تداخلات دارویی و … می توانند از مهم ترین دلایل درد بعد از ایمپلنت باشند.

همچنین عوامل مؤثر بر میزان درد ایمپلنت دندان و دلایل شدید شدن درد ایمپلنت عبارت است از:

  1. التهاب: درد ممکن است ناشی از التهاب به جراحت بافت اطراف ایمپلنت باشد.
  2. عفونت لثه: اگر عفونت در محل ایمپلنت رخ دهد، ممکن است درد و تورم را به همراه داشته باشد.
  3. عدم کاشت صحیح و اصولی ایمپلنت در فک: اگر ایمپلنت به درستی در موقعیت مناسب قرار نگیرد، ممکن است با احساس درد و ناراحتی همراه شویم.
  4. فشار و تنش بر روی بافت اطراف ایمپلنت: اگر ایمپلنت با فشار به پایه ایمپلنت و تنش زیاد بر روی بافت اطراف قرار گیرد؛ ممکن است باعث ایجاد درد و ناراحتی شود.

آیا درد ایمپلنت قابل تحمل است؟

بسیاری از مراجعه کنندگان به مطب دندانپزشکی می پرسند که آیا درد جراحی ایمپلنت خیلی شدید است؟ معمولا ممکن است در حین عمل و پس از جراحی ایمپلنت با از بین رفتن مواد بی حسی، شاهد کمی درد و ناراحتی در ناحیه کاشت دندان شویم که این درد به مرور زمان کاهش می‌ یابد.

درد ایمپلنت معمولاً خیلی شدید نبوده و قابل تحمل نیز است و بیشتر افراد می‌ توانند با آن کنار بیایند و و در صورت لزوم مصرف داروهای تسکین دهنده درد، به کاهش آن کمک می کند. همچنین، نکات و مراقبت‌ های بعد از عمل،  استفاده از داروهای تجویز شده به طور منظم و مراقبت مناسب از دهان و دندان‌ ها برای افزایش بهبودی و کاهش درد نیز بسیار موثر هستند.

آیا درد ایمپلنت قابل تحمل است؟

علت درد دندان کناری ایمپلنت چیست؟

یکی دیگر از مشکلات بعد از ایمپلنت دندان، درد دندان های اطراف ایمپلنت کاشت شده است.علت این امر آسیب دیدن رشته‌ های عصبی می باشد. هرچند که این اتفاق خیلی نادر پیش می‌ آید اما اگر ایمپلنتولوژیست محل دقیق و درست رشته عصبی را در استخوان فک به درستی تشخیص ندهد و ایمپلنت به آن بافت آسیب برساند؛ علائمی مانند خارش، بی‌ حسی در دیگر دندان ها و  نواحی پایین صورت مانند لب پایینی یا چانه و یک طرف زبان احساس خواهد شد.

اما خوشبختانه امروزه با توجه به پیشرفت های تکنولوژی و در دسترس بودن تکنیک هایی مانند ایمپلنت دیجیتال و تجهیزاتی مانند سی تی اسکن، CAD/CAM بسیاری از مشکلات به وجود آمده قابل حل است. مرکز دندانپزشکی طلوع دنت، یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی تهران است که شما می توانید برای دریافت خدمات دندانپزشکی همچون لمینت سرامیکی،  کامپوزیت دندان، بلچینگ دندان و … به این کلینیک مراجعه فرمایید.

علت درد ایمپلنت بعد از چند سال چیست؟

علت درد ایمپلنت بعد از یکسال یا حتی بعد از چند سال ممکن است به دلیل تحریک بافت‌ های اطراف ایمپلنت، التهاب در اطراف ایمپلنت، عفونت، تراکم بافت، یا عوامل دیگر ایجاد شود. درد ایمپلنت دندان بعد از یکسال معمولا به ندرت رخ می دهند. به طور کلی این درد به علت عدم رعایت مراقبت های صحیح و فشار بیش از حد بر روی ایمپلنت ایجاد می شود که باید علت و درمان توسط متخصص ایمپلنت تعیین شود.

در برخی موارد نیز ممکن است ایمپلنت با بافت‌ های اطراف همخوانی نداشته باشد و این می‌ تواند منجر به درد و ناراحتی حتی بعد از چند سال شود. یکی دیگر از عواملی که در درد ایمپلنت بعد از چند سال می تواند تاثیرگذار باشد؛ تغییر در موقعیت دندان‌ ها، تغییرات در دندان‌ های اطراف مانند عفونت و ترمیم ناقص ایمپلنت است در صورتی که ترمیم ایمپلنت به درستی انجام نشده باشد یا در طول زمان خراب شود، ممکن است درد و مشکلات دیگری به همراه داشته باشد.

علت درد ایمپلنت بعد از چند سال چیست؟

درمان درد دندان ایمپلنت شده

درمان درد دندان پس از کاشت ایمپلنت بستگی به علت درد و شدت آن دارد که درمان با تشخیص متخصص ایمپلنت میسر می شود. در صورتی که برای تسکین، تحمل درد ایمپلنت، درد شدید و مزمن آن به دنبال راه چاره هستید؛ ممکن است نیاز به مراجعه مجدد به دندانپزشک داشته باشید تا علت درد بررسی شود و درمان مناسب انجام شود.

در بیشتر موارد، ممکن است پزشک مسکن‌ ها، آنتی بیوتیک ها و ضد التهاب‌ ها را تجویز کند تا درد را کاهش دهد. همچنین، جدا از مصرف دارد ممکن است برای درمان درد بعد از ایمپلنت نیاز به مراقبت‌ های خاصی مانند استفاده از آب دهانشویه باشد. پس در نهایت بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بتوانید بهترین درمان را دریافت کنید.

چگونه درد ایمپلنت را کم کنیم؟

برای تسکین و کاهش درد ایمپلنت دندان، پس از انجام بررسی های لازم و مشخص شدن درد ناشی از این عمل، توسط ایمپلنتولوژیست می‌ توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

مصرف داروها و استفاده از ضد درد موضعی: ممکن است پزشک شما داروهای مسکن، آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد التهابی تجویز کند که به کاهش درد، جلوگیری از عفونت و التهاب کمک می‌ کنند.

استفاده از کمپرس یخ: قرار دادن یک بسته یخ محل جراحی و محل دردناک برای چند دقیقه می‌ تواند باعث کاهش درد و التهاب گردد. (از مستقیم قرار دادن یخ بر روی پوست خودداری کنید و از یک پارچه نازک برای جدا کردن یخ از پوست استفاده کنید.)

رعایت تغذیه مناسب: مصرف غذاهای نرم، خنک، سبک و نرم در اولین روزهای بعد از عمل. می‌ تواند به کاهش درد و تحریک در منطقه ایمپلنت کمک کند. همچنین از مصرف غذاهای  خیلی سرد و خیلی گرم خودداری کنید. از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های گرم و سخت در اولین روزهای بعد از عمل اجتناب کنید.

استراحت کافی: به بدن خود زمان کافی برای بهبود بدهید و فعالیت‌ های سنگین را اجتناب کنید تا بهبود سریع‌ تری را تسهیل کنید.

دهانشویه:  استفاده از دهانشویه‌ های ضد عفونی معرفی شده توسط پزشک می‌ تواند به کاهش درد و تحریک در منطقه ایمپلنت کمک کند.

رعایت نکات و مراقبت های بعد از ایمپلنت: رعایت دستورات پزشک در مورد مراقبت و بهداشت دهان و دندان به کاهش درد، جلوگیری از عفونت و التهاب کمک می‌ کنند.

درد ایمپلنت نشانه چیست؟

درد در روزهای اولیه بعد جراحی طبیعی است و از بعد آن در صورت وقوع درد شدید به صورت غیر طبیعی می تواند نشانی از عفونت، التهاب، آسیب به اعصاب و سینوس، کاشت شل،  ترمیم ناصحیح یا تنش در بافت‌ های اطراف و …. باشد که صرفا توسط پزشک با معاینه تشخیص داده می شود.

این درد ممکن است به صورت موقت یا مزمن باشد و با عواملی مانند فشار، خوردن غذاهای سخت، تغییر دمای محیط دهان و یا برخی فعالیت‌ های دهانی شدیدتر شود. در هر صورت، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت درد را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.

درد ایمپلنت نشانه چیست؟

آیا مرحله دوم ایمپلنت درد دارد؟

آیا مرحله دوم ایمپلنت (هیلینگ ایمپلنت) درد دارد ؟ اگرچه انجام مراحل ایمپلنت دندان زمان بر است و امکان داشتن درد برای بیمار وجود دارد اما تجربه داشتن یک دهان بدون مشکل و دندان های زیبا تحمل هر دردی را برای این افراد آسان می کند. مرحله دوم ایمپلنت دندان ممکن است باعث احساس درد و عدم راحتی شود، اما این وابسته به شرایط و وضعیت هر فرد است.

اما به طور معمول در مرحله دوم در آغاز درمان فرد بیمار درد جراحی و نصب تاج موقت و طی مراحل را تجربه خواهد کرد. در مرحله دوم، دندانپزشک ایمپلنت را درون لثه قرار می‌ دهد و ممکن است این عمل باعث تحریک و درد موقتی شود. با این حال، بیشتر افراد پس از چند روز احساس درد کمتری خواهند کرد و بهبود خواهند یافت.

ایمپلنت درد دارد یا عصب کشی؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که همه افراد به طور یکسان به درد و ناراحتی پس از ایمپلنت یا عصب کشی دندان واکنش نشان نمی‌ دهند. در صورتی که ایمپلنت دندان به درستی نصب شود و فرآیند عصب کشی نیز به درستی انجام شود؛ معمولا باید درد حاصل از این درمان ها به طور قابل توجهی کاهش یابد. با این حال، ممکن است که هر فرد به طور متفاوت به این فرآیندها واکنش نشان دهد.

مسکن قوی برای درد ایمپلنت

عموما در روزهای اولیه و ساعات ابتدایی پس از جراحی داروهای مناسبی توسط متخصص ایمپلنت تجویز می شود. این داروها بسته به شرایط بدنی و میزان تحمل درد در هر بیمار ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی مسکن ها می توانند برای تسکین درد ایمپلنت قوی عمل کنند و تا حد زیادی این درد کاهش دهند.

اما بنا به هر دلایلی در صورتی که درد ایمپلنت دندان شما بعد از گذشت 4 الی 5 روز رو به بهبودی نرفت؛ این مسئله را پزشک خود در میان بگذارید. بهتر است برای عدم عادت بدن به نوع مسکن هر 6 – 8 ساعت یکبار نوع مسکن را تغییر دهید و مسکن متفاوتی استفاده کنید. برای کاهش درد پس از ایمپلنت دندان، می‌ توانید از داروهای زیر هر 6-8 ساعت یکبار به تجویز متخصص استفاده کنید:

  •  استامینوفن
  • مفنامیک اسید 
  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن

مسکن قوی برای درد ایمپلنت

درمان درد ایمپلنت در طب سنتی

در طب سنتی، روش‌ های مختلفی برای درمان درد ایمپلنت وجود دارد. اما قبل از استفاده از هر روش درمانی، با یک پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت کنید. روش‌ های طب سنتی شامل استفاده از گیاهان دارویی و تغییر در رژیم غذایی می باشد. برای کاهش درد ایمپلنت می توانید از قرقره آب نمک و کمپرس یخ استفاده فرمایید که هر دو کاملا طبیعی و روشی سنتی هستند.

کدام مرحله ایمپلنت درد دارد؟

به طور معمول نمی توان گفت کدام مرحله ایمپلنت درد بیشتری دارد چرا که درد ایمپلنت ممکن است در مراحل مختلف از فرآیند کاشت ایمپلنت ایجاد شود. در مرحله ای که ایمپلنت در استخوان فک جایگذاری شود؛ ممکن است درد، تورم و احساس ناراحتی ناشی از برش لثه و جراحی در حین و بعد از جراحی رخ دهد. اما این علائم طبیعی بوده و معمولا در عرض چند روز بهبود می‌ یابند.

درد ایمپلنت دندان چند روز طول می کشد؟

به طور معمول درد پس از کاشت ایمپلنت دندان بعد از گذشت سه روز کاهش میابد و بعد از چهار الی پنج روز بهبود یافته و تسکین پیدا می کند. این درد بعد جراحی طبیعی است و با رعایت دستورالعمل و مصرف مسکن ها قابل رفع و کنترل است.

در صورتی که درد ایمپلنت بعد از یک هفته بهبود پیدا نکرد؛ حتما با متخصص ایمپلنت خود ارتباط برقرار کنید تا مشکل توسط او بررسی شود.

اگر درد در ناحیه ایمپلنت کاشته شده در ماه های اول کاشت دندان رخ دهد؛ نشان از عدم جوش خوردن صحیح ایمپلنت با استخوان می باشد و حتما باید توسط پزشک بررسی و علت مشخص گردد.

در پایان

به طور معمول تمام روش‌ های درمانی در دندانپزشکی که با جراحی همراه باشند؛ مقدار کم و بیش درد نیز وجود دارد و این امری طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان نیز به دلیل موارد ذکر شده در زیر امکان درد وجود خواهد داشت:

  • کشیدن دندان‌ ها
  • برش لثه
  • سوراخ شدن استخوان فک
  • قرار گرفتن پایه فلزی در فک

البته میزان درد در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی همچون شرایط بدنی فرد بستگی دارد. معمولا هنگام انجام ایمپلنت از داروهای بی هوشی یا بی حسی موضعی استفاده می‌شود و فرد در حین کار هیچ گونه دردی را احساس نمی‌کند. پس از اتمام کار و از بین رفتن اثرات بیهوشی و بی حسی، درد ظاهر می‌شود.

صفحات مرتبط:

دندان مصنوعی ژله ای در تهران

دندان مصنوعی ژله ای در تهران

دندان مصنوعی ژله‌ای نوعی پروتز نرم و انعطاف‌پذیر است که معمولاً از مواد آکریلی نرم یا سیلیکون ساخته می‌شود و برای افرادی که به پروتزهای سخت حساسیت دارند؛ مناسب است.…
بدون دیدگاه
مراقبتهای بعد از پودر استخوان در ایمپلنت

مراقبتهای بعد از پودر استخوان در ایمپلنت

مراقبت‌های بعد از پیوند پودر استخوان در ایمپلنت که به آن گرافت استخوانی گفته می‌شود؛ در روند بهبودی بسیار تاثیر گذار است. بعنوان مثال رعایت مواردی مانند:  بهداشت دهان و…
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

null
موبایل:
null
تلفن:
null
اینستاگرام:
null
آدرس:
تهران، زعفرانیه
null
ساعات کاری:
ساعات اداری: ساعات 15 الی 20
فهرست