کاشت دندان به روش ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت سنتی در چندین جنبه با یکدیگر متفاوت هستند. درست است که از هر دو روش با هدف جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده استفاده می شوند؛ اما اختلافاتی نیز بین این دو روش وجود دارد که در این مقاله طلوع دنت مرکز تخصصی ایمپلنت و دندانپزشکی زیبایی دارای بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران به توضیح اصلی ترین تفاوت بین ایمپلنت دیجیتال و معمولی پرداخته است؛ پس در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
ایمپلنت دیجیتال چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت سنتی دارد؟
ایمپلنت دیجیتال دندان چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت معمولی دارد؟ ایمپلنت دیجیتال دندان یکی از خدمات دندانپزشکی دیجیتال است که بدون درد، خونریزی و طول درمان طولانی کاشت دندان انجام می شود. ایمپلنت دیجیتال که آن را با نام ایمپلنت بدون جراحی نیز می شناسند؛ شیوه ای کاملا مدرن با کمترین برش و بدون نیاز به بخیه است.
طی این فرآیند زمینه برای کاشت آسان دندان با کمترین میزان درد نسبت به روش سنتی فراهم می شود. ایمپلنت دندان درمانی جدید برای کاشت دندان طبیعی و جایگزینی پایه ایمپلنت با ریشه دندانی است که از دست رفته است.
کاشت دندان به روش ایمپلنت به دو بخش ایمپلنت معمولی و ایمپلنت دیجیتال تقسیم می شود که هدف از هر دو روش کاشت دندان است اما روش هر کدام با دیگری متفاوت است. در کاشت ایمپلنت دیجیتال، به کمک یک شبیه سازی کامپیوتری سه بعدی، شرایط استخوانی و محل اعصاب بررسی و به طور دقیق مشخص می شود.
با استفاده از این اطلاعات دقیق و مهم، متخصص ایمپلنت می تواند با حداقل برش، خونریزی و بخیه جراحی را انجام دهد و فیکسچر را در مکان مشخص شده بکارد. از آنجایی که کاشت ایمپلنت دیجیتال با کم ترین میزان جراحت انجام می شود؛ در نتیجه در مقایسه با ایمپلنت معمولی، افراد در جراحی ایمپلنت دیجیتال درد بسیار کمی را شاهد خواهند بود.
مرکز دندانپزشکی طلوع دنت، یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی است که معمولا افرادی که مایل به جراحی نیستند یا شرایط انجام آن را ندارند؛ می توانند با کمک فناوری دیجیتال به کار رفته شده در کاشت ایمپلنت دیجیتال در تهران، تجربه کاشت دندان بدون کمترین درد و خونریزی را داشته باشند.
کاشت ایمپلنت دندان سنتی چیست و چه فرقی با ایمپلنت دیجیتال دارد؟
کاشت دندان به روش معمولی و سنتی از زمان های قدیم برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می شد. در این روش ابتدا جراحی ایمپلنت در استخوان فک انجام می شود؛ سپس پس از مدتی و با گذشت چند ماه پروتز دندان بر روی ایمپلنت جایگذاری می شود.
این روش نسبت به روش دیجیتال ممکن است مدت طولانی تری نیاز داشته باشد؛ زیرا نیاز به فرآیند بهبودی استخوان و مراحل چند گانه برای نصب ایمپلنت و پروتز وجود دارد. تکنولوژی تصویربرداری برای این نوع کاشت معمولی بوده یعنی برای بررسی استخوان و نحوه قرارگیری ایمپلنت ها، از تصاویر معمولی مانند ایکس ری معمولی یا سی تی اسکن استفاده می شود.
اما در کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال، استفاده از فناوری های دیجیتال، تکنولوژی های پیشرفته مانند سی تی اسکن سه بعدی برای بررسی دقیق تر استخوان و برنامه ریزی دقیق تر جراحی ایمپلنت به کار برده می شود. همچنین به دلیل برنامه ریزی دقیق تر و استفاده از روش های دیجیتالی، زمان درمان در این روش کوتاه تر می باشد.
به طور کلی هر دو روش دارای نقاط قوت و ضعفی هستند؛ اما فناوری دیجیتال به دلیل دقت بالا تر، زمان درمان کمتر و توانایی بهتر در تطبیق با بدن بیمار، به طور گسترده تری در حال استفاده شدن است.
مقایسه بین ایمپلنت معمولی و ایمپلنت دیجیتال (18 تفاوت اصلی)
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی چیست؟ از جمله روش های مهمی که باعث می شود دندان از دست رفته خود را دوباره به دست آورید؛ ایمپلنت دندان است. ایمپلنت به روش دیجیتال و یا معمولی انجام می شود. بهترین راه برای آشنایی با این دو روش کاشت دندان، پی بردن به تفاوت هایی است که دارند.
در صورت اطلاع از تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی بهتر می توانید درباره انتخاب نهایی روش مورد نظر جهت انجام این عمل تصمیم بگیرید. در ادامه به مقایسه این دو روش و تفاوت بین آن ها و پاسخ به این سوال که آیا ایمپلنت دیجیتال بهتره یا معمولی؟ پرداخته ایم:
1- دقت در کاشت ایمپلنت دیجیتال به دلیل طراحی سه بعدی و کامپیوتری بسیار بالاست ولی امکان خطای دید و کاهش دقت در ایمپلنت معمولی وجود دارد.
2- در روش ایمپلنت دیجیتالی می توانید بهترین موقعیت برای ریشه و بهترین شکل برای تاج، پل و دندان مصنوعی را در یک زمان بهینه سازی کرد به صورتی که هرگز به تاج دندان فشاری وارد نشود و یا تاج دندان کوتاه نشود.
3- قیمت ایمپلنت به روش دیجیتال از ایمپلنت معمولی بیشتر است.
4- تعداد جلسات ایمپلنت دیجیتال در مدت و تعداد جلسات کمتری انجام می شود اما در ایمپلنت سنتی باید تعداد جلسات بیشتری به دندانپزشک مراجعه کنید که در این صورت طبیعی است که فرآیند ایمپلنت و زمان بهبودی آن طولانی ت شود. به طور کلی ایمپلنت معمولی، نیاز به تعداد ویزیت بسیار بیشتری از کاشت دیجیتال دندان دارد. این روش کاشت دندان چندین ماه زمان می برد. ولی در روش ایمپلنت دیجیتال، بیمار تنها با یک بار مراجعه به پزشک صاحب دندان می شود.
5- میزان تهاجمی بودن ایمپلنت دیجیتال کم تراست؛ در نتیجه دوره بهبود سریع تر است اما در روش معمولی میزان تهاجمی بودن بیشتر است و احتمال بروز عوارض نیز بیشتر می شود. کاشت دیجیتالی سرعت بهبودی سریع تری از ایمپلنت معمولی دارد و نیاز به تعمیرات و ترمیم ندارد و میزان خطای انسانی در آن به حداقل رسیده است.
6- ظاهر ایمپلنت دیجیتالی طبیعی تر و زیباتر از نوع معمولی آن است. میزان کیفیت و زیبایی پروتز در آن بسیار بیشتر و حساب شده است. نتایج ظاهری کاشت دیجیتال به دلیل طراحی مناسب با شکل و رنگ دندان های طبیعی نتایج ظاهری طبیعی تری به همراه دارد اما در کاشت سنتی در اغلب موارد دندان ها کمی حجیم دیده می شوند.
7- ایمپلنت دیجیتال دارای فرآیند کوتاه تری برای انجام است. فرایند درمان و بهبودی لثه در روش معمولی، برخلاف روش ایمپلنت دیجیتالی زمان بر است. سرعت بهبودی در ایمپلنت دیجیتال می تواند در عرض چند هفته به نتیجه برسد اما در روش سنتی احتمال بروز عوارض یا احساس درد بیشتر است و دوره نقاهت طولانی تری دارد.
8- در ایمپلنت معمولی پزشک پس از معاینه و تهیه تصاویر رادیوگرافی اقدام به جراحی می کند اما در روش ایمپلنت دیجیتالی، پس از تهیه تصاویر رادیوگرافی نیاز به پردازش و شبیه سازی رایانه ای، و همچنین تهیه و ساخت راهنمای جراحی است. پس از طی شدن این مراحل و تهیه راهنما، جراح اقدام به جراحی می کند.
9- در روش ایمپلنت دیجیتال نیاز به جراحی شکاف لثه و فلپ نیست و میتوان جراحی را با استفاده از راهنمای جراحی به کمک نرم افزار انجام داد.
10- در روش ایمپلنت دیجیتال با کمترین آسیب ممکن به لثه، دندان به بهترین و زیباترین روش ممکن جایگذاری می شود. اما در روش ایمپلنت معمولی نیاز به شکاف قسمتی از لثه و همچنین بخیه وجود دارد که زیبایی نهایی کار کمتر از ایمپلنت دیجیتال است.
11- در ایمپلنت معمولی لثه به صورت طولی و عمیق برش زده می شود؛ پایه ایمپلنت درون آن قرار می گیرد و لثه بخیه زده می شود. در صورتی که در روش ایمپلنت دیجیتالی نیازی به برش و بخیه زدن لثه نیست. این کار تنها با ایجاد سوراخ بسیار کوچکی در لثه، به اندازه پایه ایمپلنت انجام می شود. در نتیجه در ایمپلنت معمولی میزان درد و خونریزی بیشتر از روش ایمپلنت دیجیتالی است.
12- در روش ایمپلنت معمولی جراحی بسیار زمان بر است و گاهی به چندین ساعت می رسد. در صورتی که در روش ایمپلنت دیجیتال، کاشت هر پایه در کمتر از 30 دقیقه و گاهی حتی کمتر از 15 دقیقه صورت می گیرد.
13- در ایمپلنت معمولی مدت زمان بهبود و دوره نقاهت معمولا طولانی مدت است. ولی در ایمپلنت دیجیتال این مدت بسیار کوتاه است. شاید چیزی در حدود ۳ روز نیاز به التیام و بهبود زخم ایجاد شده باشد.
14 در ایمپلنت دیجیتالی، بیمار پس از جراحی، سلامت و تغذیه عادی خود را از سر می گیرد و نیاز به مراقبت خاصی ندارد. در صورتی که در روش معمولی به دلیل بخیه و درد ناشی از جراحی این امر با مشکلاتی همراه است.
15- در روش ایمپلنت دیجیتال با توجه به اینکه سوراخ کردن استخوان در مناسب ترین اندازه و به صورت اتوماتیک انجام می شود؛ پایه در مناسب ترین جای ممکن قرار می گیرد؛ بنابراین طول عمر و ماندگاری آن نیز به مراتب بالاتر است.
16- طبق مطالعات انجام شده، میزان رضایت بیماران از روش ایمپلنت دیجیتال بیشتر از روش عادی ایمپلنت است.
17- در روش ایمپلنت سنتی نیاز به پیوند استخوان وجود دارد که باعث احتمال ایجاد تحلیل استخوان فک میشود. اما در ایمپلنت دیجیتال احتمال پیوند استخوان بسیار کم است (چیزی حدود ۹۰ درصد) که اباتمنت در بهترین جای ممکن قرار می دهند تا از استخوان موجود بهترین استفاده انجام شود.
18- احتمال خطا در ایمپلنت دیجیتال به دلیل دیجیتالی بودن هر مرحله نزدیک به صفر است. در روش ایمپلنت دیجیتال تمامی مراحل از قبیل طراحی کردن، مدیریت محل قرارگیری ایمپلنت و قرار دادن آن، در یک نوبت مراجعه شما صورت می گیرد. در ایمپلنت معمولی، معمولا احتمال خطاهای انسانی وجود دارد؛ مثلا در هنگام سوراخ کردن استخوان فک احتمال جابجایی و کج شدن سوراخ و یا چنین مشکلاتی وجود دارد. اما در روش ایمپلنت دیجیتال این احتمال بسیار کم یا صفر است.
اصلی ترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی به گفته پزشکان چیست؟
یکی از تفاوتهای بزرگ ایمپلنت دیجیتال و معمولی این است که در ایمپلنت دیجیتال بلافاصله بعد از کشیدن دندان، امکان کاشت دندان وجود دارد. استفاده از جدید ترین روش های درمانی و کاشت دندان از طریق ایمپلنت دیجیتال در کنار استفاده از ابزار دقیق جراحی و نیروی متخصص و کارآمد را می توان از اصلی ترین موارد تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی از نظر متخصصان دانست.
برای کاشت ایمپلنت معمولی تعداد جلسات متعددی نیاز است تا بیمار به مطب مراجعه کند و همچنین یک مدت حدودا ۳ تا ۶ ماهه جهت جوش خوردن پایه ایمپلنت به فک نیاز است. اما در روش ایمپلنت دیجیتال همه مراحل از جمله طراحی، برنامه ریزی و اجرای کار در یک نوبت اجرا خواهد شد.
انجام مشاوره پیش از انجام عمل ایمپلنت دیجیتال، از امکانات ویژه ارائه شده به افرادی است که مایلند از این نوآوری به بهترین شکل استفاده نمایند. پیشنهاد آخر طلوع دنت برای متقاضیان استفاده از ایمپلنت های مدرن و پیشرفته دیجیتال، مقایسه این روش با شیوه کلاسیک کاشت دندان و بالا بردن اطلاعات فنی در این مورد است. همچنین برای کاشت ایمپلنت فوری تهران می توانید به این مرکز تخصصی مراجعه فرمایید.
در نهایت، نتیجه بررسی تفاوت بین ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی
مهمترین تفاوت های اصلی کاشت ایمپلنت معمولی در مقایسه با کاشت ایمپلنت دیجیتال در موارد زیر است که به مراتب در ایمپلنت دیجیتال بهتر و مناسب تر از ایمپلنت معمولی است:
- احتمال و جود خطا در انجام کاشت
- موفقیت کاشت
- زمان انجام کاشت
- بهبود زخم
اما در ایمپلنت دیجیتال هزینه ها بیشتر از ایمپلنت معمولی است؛ و این موضوع می تواند یکی از معایب به همین دلیل قطع به یقین امکان انتخاب یک روش خاص وجود ندارد. در انتخاب روش کاشت و اینکه ایمپلنت دیجیتال بهر است یا سنتی؟ نظر پزشک بسیار مهم است و امکان تصمیم گیری به تنهایی وجود ندارد. پزشک با بررسی جوانب دیگر در انتخاب درست روش کاشت به شما کمک خواهد کرد.
مرکز دندانپزشکی طلوع دنت، یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی در تهران بوده که بهترین گزینه جهت دریافت مشاوره و کاشت انواع ایمپلنت دندان می باشد. همچنین این کلینیک با استفاده از بهترین متخصصان ایمپلنت، بالاترین کیفیت را در زمینه کاشت ایمپلنت دندان به مراجعین عزیز ارائه می کند. همچنین این مرکز شرایط ایمپلنت اقساطی در تهران و شرایط پرداخت را برای مراجعین تسهیل کرده است.