مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان | مراقبت های کوتاه مدت و بلند مدت

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

برای حفظ، ماندگاری و افزایش طول عمر کامپوزیت ها مهم است که مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان را جدی بگیریم. معمولا دندانپزشک متخصص زیبایی دستورالعمل‌ های خاصی که برای شما تعیین می کنند که با رعایت این دستورالعمل ها می توانید به افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان خود کمک کنید. در ادامه این مطلب با طلوع دنت مرکز تخصصی ایمپلنت فوری در تهران همراه باشد.

برای مشاوره ونیر کامپوزیت کلیک کنید

آیا کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه ای دارد؟

بله، افزایش ماندگاری، کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه ای دارد. حفظ بهداشت دهان و دندان بعد از کامپوزیت ضروری است چرا که کامپوزیت ها مانند دندان‌ های اصلی نیاز به مراقبت خاصی دارند. با رعایت این نکات، می توانید کامپوزیت دندان خود را به خوبی حفظ کنید و از طول عمر آن بهره ببرید. برای حفظ و نگهداری درست کامپوزیت دندان، می بایست به موارد زیر توجه داشته باشید:

همانند دندان های طبیعی، کامپوزیت دندان نیاز به شستشو و تمیزی منظم دارد. مسواک زدن مناسب (مسواک نرم)، استفاده از  نخ دندان، مصرف دهاشویه مخصوص و همچنین مصرف خمیردندان مخصوص کامپوزیت از اهمیت بالایی برای حفظ سلامت کامپوزیت ها برخوردار است.

اجتناب از مصرف مواد غذایی اسیدی، ترش و شیرین زیرا این نوع از مواد غذایی می توانند به کامپوزیت دندان آسیب برسانند. بنابراین، توصیه می شود از مصرف زیاد این نوع مواد غذایی خودداری کنید.

جلوگیری از فشار و ضربه به کامپوزیت دندان چرا که ممکن است در برابر فشار و ضربه حساس بوده و ترک خورده یا بشکند. بنابراین، در صورتی که ورزش های تماسی یا فعالیت هایی که ممکن است به دندان ها آسیب برسانند؛ انجام می دهید؛ توصیه می شود از گارد دندان و محافظ دندان استفاده کنید.

برای بررسی صحیح کامپوزیت دندان و جلوگیری از آسیب های احتمالی، مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه دقیق دندان ها ضروری است. دندانپزشک می تواند هر گونه مشکل را تشخیص داده و به شما راهنمایی های لازم را بدهد.

آیا کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه ای دارد؟

بعد از کامپوزیت میشه غذا خورد؟

آیا بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان می توان غذا خورد؟ سوالی که اکثر مراجعه کنندگان بعد از کامپوزیت دندان جهت رفع عیوب ظاهری دندان های خود می پرسند این است که آیا می توانند بلافاصله بعد از کامپوزیت، غذا مصرف نمایند یا خیر؟ از آنجا که کامپوزیت های دندان، طول دوره خاصی جهت نقاهت نداشته می توان بعد از اجرای آنها خوراکی های مفید و مناسب مصرف نمود.

اما بهتر است در انتخاب غذاها دقت کنید. پس از کامپوزیت دندان، ممکن است دندان‌ های حساسیت بیشتری داشته باشید، بنابراین توصیه می‌ شود از مصرف غذاهای سرد و گرم بیش از حد خودداری کنید. همچنین، از مصرف غذاهای سخت که ممکن است باعث شکستن یا آسیب دیدن کامپوزیت شوند؛ پرهیز کنید. به طور کلی منعی برای خوردن غذا بعد از کامپوزیت وجود ندارد. اما بهتر است که غذا را آهسته و با دقت کامل میل نموده تا آسیبی به کامپوزیت وارد نشود.

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟

مصرف برخی از مواد غذایی و نوشیدنی های مضر بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان یا در طولانی مدت می تواند صدماتی را به این ترمیم های دندانی وارد کرده و از طول عمر این روکش ها بکاهد. در ادامه مواد غذایی ممنوعه یا موادی که بهتر است مصرف آن ها را بعد از انجام ونیر کامپوزیت به حداقل برسانیم آورده شده اند:

مواد غذایی حاوی رنگدانه های طبیعی یا مصنوعی: غذاها و نوشیدنی هایی که دندان ها را لکه دار می کنند. خوب است بدانید که رزین استفاده شده برای کامپوزیت به راحتی تحت تاثیر مواد حاوی رنگدانه قرار گرفته و به راحتی لکه دار می شود و بنابراین ضروری است که در مقابل خوراکی های رنگی محفوظ بماند. برخی از این اقلام خوراکی عبارتند از:

  • قهوه
  • شکلات
  • آبنبات های رنگی
  • توت
  • چای پر رنگ 
  • زردچوبه

مواد غذایی، تنقلات و خوراکی‌ های اسیدی: این مواد غذایی علاوه بر تغییر رنگ کامپوزیت باعث تضعیف ساختار پیوند کامپوزیت نیز خواهند شد بنابراین به شدت مضر هستند و توصیه می شود از مصرف خوراکی های اسیدی مانند موارد گفته شده در زیر خودداری کنید یا مصرف آنها را به حداقل برسانید:

  • آب مرکبات
  • سس گوجه فرنگی
  • نوشابه های گازدار
  • نوشیدنی های انرژی زا

خوراکی‌های بسیار سفت و سخت:

همانطور که می دانید موارد استفاده شده در کامپوزیت دندان در مقایسه با مینای دندان طبیعی از استحکام کمتری برخوردار است. بنابراین یکی از مواردی که باید در مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان به آن توجه کنید، اجتناب از مصرف خوراکی های بسیار سفت و ترد مانند موارد زیر همگی می توانند باعث ترک خوردن رزین کامپوزیت شما شوند:

  • استیک
  • یخ (جویدن یخ)
  • آجیل ها
  • گوشت های دارای استخوان مانند پای مرغ
  • میوه های بسیار ترد مانند هویج
  • نان خشک
  • ته دیگ

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟

بعد از کامپوزیت دندان چه بخوریم؟

بعد از کامپوزیت دندان، منوی غذایی مناسبی را می‌توانید داشته باشید و غذاهای مناسب کامپوزیت را مصرف نمایید . مصرف غذاهای نرم و غیر جامد و سفت. معمولا غذاهای مناسب کامپوزیت مواد غذایی پختنی هستند که می توان آن ها را جز بهترین نوع مواد غذایی برای کامپوزیت دانست که بیمار باید جهت مراقبت از کامپوزیت دندان های خود مصرف نماید. مصرف انواع غذاهای پخته شده و نرم در این دوران به شدت توصیه می شود موادی مانند:

  • موز، آووکادو، هلو
  • ماست
  • سوپ
  • ماکارونی
  • مرغ پخته
  • گوشت پخته
  • تن ماهی
  • برنج نرم
  • سیب زمینی پخته
  • ماهی نیمه پخته 
  • سبزیجات پخته شده
  • تخم مرغ
  • مواد غذایی نرم و خمیری مانند نان نرم، نان ساندویچ و نان تست
  • آبمیوه طبیعی با رنگدانه کم
  • مصرف مکرر آب

جویدن این مواد غذایی برای کامپوزیت دندان هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما بهتر است که غذا را آهسته و با دقت کامل میل نموده تا آسیبی به کامپوزیت وارد نشود.

همچنین، مصرف آب و مواد غذایی سرد و خنک نیز می‌ تواند به کاهش تورم و درد پس از کامپوزیت دندان کمک کند.  یکی از مهمترین توصیه دندانپزشکان به بیماران خود بعد از اتمام جلسات کامپوزیت دندان این است که حتما مصرف آب را بعد از هر وعده در رژیم غذایی خود بگنجانند زیرا خوراکی های باقیمانده در بین دندان ها باعث کاهش طول عمر کامپوزیت می شوند.

بعد از کامپوزیت دندان چه بخوریم؟

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت نباید چیزی خورد؟

بعد از کامپوزیت دندان، بهتر است تا حد امکان در ۲ ساعت اولیه پس از انجام این روش درمانی، چیزی نخورید. این فاصله باعث می‌شود که ماده چسبنده‌ ای که برای نصب کامپوزیت استفاده شده است؛ به طور کامل خشک گردد و دندان به طور صحیح و مناسب به سطح خود بچسبد. در این مدت زمان، بهتر است از مصرف نوشیدنی‌ های گرم و سرد نیز خودداری کنید تا از تغییرات دمایی ناخواسته در کامپوزیت جلوگیری شود.

اینک پس از گذشت ۲ ساعت، می‌ توانید به طور معمول غذا و نوشیدنی مصرف کنید، با این حال، همچنان بهتر است که از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های تیره رنگ تا 48 ساعت بعد از کامپوزیت جلوگیری به عمل آید. مصرف بیش از حد این خوراکی ها می توانند به مینای دندان آسیب زده و به زرد شدن کامپوزیت، منجر شوند.

بعد از کامپوزیت از چه خمیر دندانی استفاده کنیم؟

این موضوع بسیار مهم است که پس از هر وعده غذایی، دندان‌ های خود را به طور منظم و با استفاده از مسواک نرم و خمیر دندان مخصوص کامپوزیت تمیز کنید. اما بهتر است از خمیر دندان‌ هایی که حاوی مواد سایشی هستند؛ اجتناب ورزید. توصیه می شود به جای مصرف خمیردندان های قوی و سایشی، از خمیر دندان‌ های نرم و غیر سایشی که برچسب “نرم” یا “غیر سایشی” روی بسته‌ بندی آنها مشخص شده است استفاده کنید.

دندانپزشکان یک سری خمیردندان های غیر ساینده به بیماران خود معرفی می کنند. این خمیردندان ها ژلی و غیر ساینده (خمیردندان مخصوص دندان های حساس) هستند و آسیبی به روکش دندان ها وارد نمی کنند. همچنین خمیر دندان مخصوص کامپوزیت می بایست ضد حساسیت باشد زیرا یکی از عوارض موقت و طبیعی کامپوزیت دندان، ایجاد حساسیت نسبت به دما و نوشیدنی های سرد و گرم است.

بعد از کامپوزیت از چه خمیر دندانی استفاده کنیم؟

چایی برای کامپوزیت

به دلیل رنگ پذیر بودن مواد مصرف شده در کامپوزیت ها باید حدالمقدور از خوردن مواد غذایی رنگی خودداری کرد. علاوه بر چایی که مصرف آن در بین ایرانیان بسیار رایج است مصرف موادی مانند قهوه، تنباکو، نوشابه، شراب و … را قطع کنید یا به حداقل برسانید علی الخصوص در 24 ساعت اول که کامپوزیت مستعد جذب مواد رنگی می باشد.

در صورتی که بعد از گذشت 24 ساعت چایی مصرف کردید سریعاً دندان هایتان را بشوئید تا دچار تغییر رنگ نشوند و ماندگاری کامپوزیت ها و زیبایی دندان ها افزایش یابد.

مراقبت های پس از کامپوزیت دندان

برای داشتن دندان‌ های زیبا و اصلاح خط لبخند تنها انجام روش هایی مانند کامپوزیت، لمینت سرامیکی دندان، بلچینگ دندان و … کافی نیست. شما باید در مورد روش های مراقبت های بعد از ونیر کامپوزیت دندان و نگهداری از کامپوزیت دندان‌ هایتان محتاط باشید و موارد بسیاری را در نظر بگیرید. اگر کما بیش به مواردی که در ادامه ارائه می‌ شوند پایبند باشید؛ روکش دندان‌ هایتان ماندگاری بیشتری خواهد داشت. ما معمولا بعد از کامپوزیت دندان، دو دسته مراقبت داریم:

  1. مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در کوتاه مدت
  2. مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در بلند مدت

مراقبت های بعد از کامپوزیت در کوتاه مدت

در صورتی که مراقبت های اولیه در کوتاه مدت یا مراقبت های بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان به خوبی انجام شود؛ شکل و ظاهر کامپوزیت بهتر حفظ می شود و زمان بیشتری ماندگاری پیدا خواهد کرد. مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در کوتاه مدت شامل مراقبت های زیر می‌ شود:

1- همانطور که اطلاع دارید انجام کامپوزیت دندان برای بیمار با بی حسی انجام می شود پس تا قبل از آن که قسمت بی حسی به طور کامل از بین برود؛ بیمار وظیفه دارد تا احتیاط های لازم مانند جویدن و یا گاز گرفتن غذا را انجام دهد تا کامپوزیت دندان وی دچار مشکل نشود.

2- بیمار باید از مصرف تغذیه‌ های سخت مانند استیک و یا شنسل، خوردن غذاهای گرم، مصرف مایعات سرد و نوشیدن مایعات ولرم و یا داغ  تا حد امکان در 24 ساعت اول پس از کامپوزیت دندان اجتناب کند. این کار به جلوگیری از تغییر شکل و آسیب به کامپوزیت کمک می‌کند.

3- بیمار نباید به هیچ عنوان  دندان ها را روی هم فشار دهد و یا دندان قروچه کند. معممولا در این مواقع پزشک استفاده از نایت گارد را به بیمار توصیه می کند.

4- یکی دیگر از مراقبت های اولیه بعد از کامپوزیت دندان، استفاده نکردن از هر گونه مواد سفید کننده برای دندان ها می باشد.

5- در روزهای اولیه نوشیدن الکل به هیچ عنوان توصیه نمی شود و در زمان های بعد نیز به مراتب کمتر باید نوشیده شود.

مراقبت های بعد از کامپوزیت در کوتاه مدت

مراقبت های بعد از کامپوزیت در بلند مدت

بر خلاف تصور عمده ای که افراد دارند و فکر می کنند مراقبت های پس از کامپوزیت دندان تنها شامل مراحل ابتدایی و اولیه می باشد؛ باید گفت که مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در بلند مدت نیز بسیار حائز اهمیت می باشد تا سالم و بی عیب و نقص باقی بمانند. مهم ترین مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در دراز مدت عبارتند از:

1- استفاده منظم و مرتب از نخ دندان و مسواک بعد از هر وعده غذایی به خصوص مواد غذایی حاوی رنگدانه مانند چای و قهوه

2- توصیه می شود به هیچ عنوان از مسواک های برقی برای کامپوزیت ها استفاده نشود؛ به دلیل آن که این نوع مسواک ها به دندان ها فشار زیادی وارد می کنند.

3- استفاده منظم و صحیح  از نخ دندان و مسواک

4- از دهانشویه های فاقد الکل استفاده کنید.

5- مصرف غذا و نوشیدنی های مناسب و سالم که دارای رنگ های غیر مجاز نباشند.

6- مصرف نوشابه های گازدار و یا آب میوه های غیره طبیعی را به دلیل وجود اسید کاهش دهید و یا در صورت امکان حذف کنید.

7- از مصرف زیاد قند، شکلات های سفت، آب نبات و یا از جویدن چیزهای چسبناک مانند آدامس و … تا حد امکان خودداری کنید.

8- مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک که با رنگ های مضر تولید شده اند؛ را بسیار محدود کنید.

9- از خوردن مواد غذایی سفت مانند نان خشک و ته دیگ دوری کنید.

10- اجتناب از عادات نادرست و فشار و ضربه به کامپوزیت دندان، مانند گاز زدن اشیا سخت، باز کردن درب قوطی با دندان و …

11- مصرف سبزیجات سفت مانند هویج، کلم و یا غیره را محدود کنید و سبزیجات را به صورت نرم و پخته شده مصرف کنید.

12- اجتناب از مصرف سیگار، قلیان و یا مواد مخدر چراکه کامپوزیت از رنگ طبیعی خود خارج شده و رفته رفته زرد و بد رنگ می شود.

13- اجتناب از تمیز کردن دندان ها با ابزارهای نادرست مانند ناخن، خلال دندان و …

14- مواد غذایی که دارای جنس سفت و سختی هستند مانند انواع آجیل پسته و تخمه را نباید با دندان شکست.

15- انجام ورزش های سنگین از قبیل بسکتبال، فوتبال، کشتی و … که با صورت ارتباط مستقیمی دارند؛ به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

16- مراجعه منظم به دندانپزشکی برای بررسی و تمیزی دوره‌ ای کامپوزیت دندان و تعمیر در صورت لزوم.

مراقبت های بعد از کامپوزیت در بلند مدت

در پایان

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان به مراقبت های کوتاه مدت و طولانی مدت تقسیم بندی می شوند. معمولا پزشک متخصص بعد از انجام کامپوزیت دندان مراقبت های ویژه ای که پس از کامپوزیت دندان باید رعایت شوند تا عمر کامپوزیت ها افزایش پیدا کنند را به مراجعه کنندگان خود توصیه می کند. این بیمار است که با رعایت این نکات مراقبتی می تواند به افزایش طول عمر روکش های دندان خود کمک کند و از لبخندی زیبا و طولانی مدت لذت ببرد.

صفحات مرتبط:

دندان مصنوعی ژله ای در تهران

دندان مصنوعی ژله ای در تهران

دندان مصنوعی ژله‌ای نوعی پروتز نرم و انعطاف‌پذیر است که معمولاً از مواد آکریلی نرم یا سیلیکون ساخته می‌شود و برای افرادی که به پروتزهای سخت حساسیت دارند؛ مناسب است.…
بدون دیدگاه
مراقبتهای بعد از پودر استخوان در ایمپلنت

مراقبتهای بعد از پودر استخوان در ایمپلنت

مراقبت‌های بعد از پیوند پودر استخوان در ایمپلنت که به آن گرافت استخوانی گفته می‌شود؛ در روند بهبودی بسیار تاثیر گذار است. بعنوان مثال رعایت مواردی مانند:  بهداشت دهان و…
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

null
موبایل:
null
تلفن:
null
اینستاگرام:
null
آدرس:
تهران، زعفرانیه
null
ساعات کاری:
ساعات اداری: ساعات 15 الی 20
فهرست