اباتمنت زاویه دار یا اباتمنت با زاویه یکی از انواع اباتمنت های دندانی است که معمولاً در حالت های خاص به کار می رود. استفاده از اباتمنت های زاویه دار بیمار را از جراحی پیوند استخوان بی نیاز می کند زیرا بسیاری از افراد به دلیل شرایط خاص سلامتی خود نمی توانند جراحی پیوند استخوان انجام دهند به همین خاطر متخصص ایمپلنت دندان با به کارگیری اباتمنت های زاویه دار کاشت ایمپلنت دندان را برای بیماران امکان پذیر می کند.
اباتمنت زاویه دار، زاویه دار بودن اباتمنت
اباتمنت ها در دو نوع زاویه دار و معمولی تولید می شوند. اباتمنت های زاویه دار، به دلیل خاصیت زاویه داری، در مواردی که نیاز به تنظیم زاویه های مختلف برای پروتز دندان داریم؛ مناسب است.
اباتمنت زاویه دار با ایمپلنت دندان همراه می شود و معمولاً در ترمیم های پروتز دندانی با استفاده از ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد. اباتمنت زاویه دار یکی از تکنیک های پیشرفته در زمینه ایمپلنت دندان است. این نوع اباتمنت، ساخت پروتز و روکش دندان را آسان تر می کند.
اباتمنت زاویه دار در شرایط خاص دندان و دهان بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. و به طور کل این تکنیک به طور خاص در مواردی که محدودیت های آناتومیک و ساختار استخوان وجود دارد؛ مفید است. با استفاده از اباتمنت زاویه دار متخصص می تواند از فیکسچرهایی استفاده کند که ربطی به ساختار آناتومیک استخوان ندارند.
کاربردهای اباتمنت زاویه دار Angular Abutment
اباتمنت های زاویه دار چه مشکلاتی را توانسته اند برطرف کنند؟ اباتمنت زاویه دار یکی از اجزای مهم در ترمیم دندان با استفاده از ایمپلنت است. استفاده از اباتمنت زاویه دار در صورت وجود محدودیت های آناتومیک و شرایط خاص دندان و دهان بیمار توصیه می شود. از مهم ترین کاربرد اباتمنت زاویه دار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- این اباتمنت به شکلی طراحی شده است که در برابر شکستن مقاوم است و در زاویه های مختلف قابل استفاده است.
- از اباتمنت زاویه دار در مواردی که ایمپلنت ها به موازات دندان های مجاور نیستند یا تراکم استخوان پایین است؛ استفاده می شود.
- اباتمنت زاویه دار باعث تسهیل در ترمیم دندان با استفاده از ایمپلنت می شود.
- اباتمنت زاویه دار باعث جلوگیری از ایمپلنت دندان غیر هم تراز شده و در نتیجه ساخت پروتز و روکش را آسان تر می کند.
- اباتمنت زاویه دار در شرایط خاص و محدودیت های آناتومیک دندان و دهان بیمار، مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین اباتمنت های زاویه دار می توانند در نواحی خاص کاربرد داشته باشند؛ مانند:
- سینوس فک بالا
- کانال عصبی استخوان آلوئولار فک پایین
- فرو رفتگی استخوان فک در سطح زبانی
- باکال
مزایای اباتمنت زاویه دار Angle Abutment (AA) Regular
اباتمنت های زاویه دار باعث افزایش ثبات فیکسچرها در موارد تراکم استخوان ضعیف می شوند. همچنین هزینه و قیمت ایمپلنت دندان در این تکنینک کاهش می یابد. این تکنیک باعث بهبود نتایج ایمپلنت های دندانی می شود و به بیماران امکان دستیابی به بهترین نتیجه را می دهد.
کاشت ایمپلنت دندان با اباتمنت های زاویه دار باعث مقاوم تر شدن دندان کاشته شده با ماندگاری بالا در کمترین زمان ممکن برای انجام جراحی می باشد. یکی از مزایای اصلی و مهم اباتمنت های زاویه دار، عدم نیاز به پیوند استخوان است که عملی تهاجمی است و نتایج آن قابل پیش بینی نیست.
به طور کلی ایمپلنت زاویه دار نیاز به جراحی تهاجمی ندارد، کاهش طول درمان را به همراه دارد، از استخوان خود بیمار به بهترین شکل استفاده می شود؛ مناسب برای بیمارانی است که قادر به پیوند استخوان نیستند و باعث توزیع مناسب فشار نیز می شود.
معایب ایمپلنت زاویه دار
متأسفانه مدت زمان طولانی از ابداع این روش نگذشته است و تحقیقات بلند مدت روی این روش هنوز انجام نشده است. تعیین زاویه درست ایمپلنت بسیار اهمیت دارد و در صورت اشتباه در محاسبه آن کار نهایی با مشکل مواجه می شود. زاویه ایمپلنت نباید زیاد باشد تا فشار مضاعف به استخوان و اباتمنت وارد نشود.
منظور از زاویه دار بودن اباتمنت کدام قسمت است؟
اباتمنت زاویه دار به قسمتی از ایمپلنت دندان اشاره دارد که به صورت زاویه دار در استخوان آلوئولار قرار می گیرد. این نوع اباتمنت در مواردی که امکان کاشت ایمپلنت به صورت عمودی وجود ندارد؛ مورد استفاده قرار می گیرد. زاویه دار بودن اباتمنت به معنای قرار گرفتن اباتمنت در زاویه ای نسبت به پایه ایمپلنت (فیکسچر) است.
به علت وجود برخی از شرایط آناتومیک دهان که مانع قرار دادن ایمپلنت ها به صورت عمودی می شوند؛ ایمپلنتولوژیست ایمپلنت ها را به صورت زاویه دار درون فک قرار می دهند. قسمت هگز اباتمنت، پس از بهبود بافت استخوانی، روی پایه ایمپلنت پیچ می شود و به عنوان رابط میان تاج دندان و فیکسچر عمل می کند.
در چه مواردی نیاز به اباتمنت زاویه دار وجود دارد؟
در زیر به برخی مواردی که نیاز به اباتمنت های زاویه دار دارند، اشاره می کنیم:
کاهش حجم استخوان: در صورت کاهش حجم استخوان یا پنوماتیزیشن (ایجاد سلول ها یا حفره های هوا) سینوس های فک بالا، ممکن است زاویه های نامطلوب در ایمپلنت ها ایجاد شود که در این مواقع استفاده از ایمپلنت های زاویه دار توصیه می شود.
عدم امکان تقویت یا پیوند استخوان: در برخی موارد، امکان انجام جراحی های تهاجمی مانند لیفت سینوس یا تقویت استخوان وجود ندارد. در این صورت، استفاده از اباتمنت های زاویه دار بهترین گزینه است.
محدودیت های آناتومیک: در مواردی که شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت به صورت عمودی فراهم نیست؛ ایمپلنت به صورت زاویه دار در استخوان آلوئولار قرار می گیرد.
مسیر حفرههای دسترسی: استفاده از اباتمنت های پیش ساخته ضروری است تا مسیر حفره های دسترسی به پیچ ها را هدایت کرده و آن ها را در مسیر معمول ایمپلنت قرار دهد.
اباتمنت های زاویه دار با چه قیمت هایی در بازار عرضه می شود؟
در بازار، اباتمنت های زاویه دار با قیمت های متفاوتی عرضه می شوند. قیمت اباتمنت زاویه دار بسته به موارد زیر می تواند متغیر باشد:
- نوع اباتمنت
- جنس
- سازنده
- مکان خرید
جهت اطلاع دقیق از قیمت ایمپلنت دندان در تهران می توانید به کلینیک دندان پزشکی طلوع دنت مراجعه فرمایید تا مشاورین ما در این مرکز اطلاعات دقیق تری را در اختیار شما قرار دهند.
تفاوت ایمپلنت های عمودی و زاویه دار
ایمپلنت ها به دو نوع عمودی و زاویه دار تقسیم می شوند. از نظر تفاوت با ایمپلنت های عمودی، اباتمنت های زاویه دار به دلیل مزایایی نظیر موارد زیر مورد توجه قرار می گیرند:
- حداکثر استفاده از میزان استخوان موجود
- ثبات ایمپلنت حتی در صورت وجود حجم اندکی استخوان
- عدم نیاز به پیوند استخوان
- نتایج بالینی بهتر
ایمپلنت های عمودی
- معمولاً در شرایطی که استخوان فک برای کاشت ایمپلنت به صورت عمودی مناسب است؛ استفاده می شوند.
- به صورت عمودی یا موازی با دندان های مجاور درون استخوان یا سطح آکلوزال قرار می گیرند.
- اما ممکن است در برخی موارد، شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت به صورت عمودی فراهم نشود.
ایمپلنت های زاویه دار
در صورت عدم محیا بودن شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت به صورت عمودی، ایمپلنت به صورت زاویه دار در استخوان آلوئولار قرار می گیرد. استفاده از این اباتمنت ها حداکثر استفاده از میزان استخوان موجود، ثبات ایمپلنت حتی در صورت وجود حجم اندکی استخوان، عدم نیاز به پیوند استخوان، نتایج بالینی بهتر و مواردی از این قبیل را فراهم می کند.
اما به طور کلی، انتخاب بین ایمپلنت های عمودی و زاویه دار بستگی به موارد نام برده شده در زیر دارد:
- شرایط بیمار
- تحلیل استخوان
- موارد آناتومیک
- تشخیص متخصص ایمپلنت
مشاوره با متخصص پروتز و کاشت ایمپلنت در تعیین نوع مناسب ایمپلنت نقش مهمی دارد. برای انجام معاینه و مشاوره می توانید به مرکز تخصصی کاشت دندان، طلوع دنت مراجعه کنید این مرکز با برخورداری از بهترین متخصص ایمپلنت فوری در تهران می توانند بهترین مشاوره را به شما بدهند.
جمع بندی
به طور خلاصه، اباتمنت زاویه دار یکی از تکنیک های پیشرفته در ترمیم دندان با استفاده از ایمپلنت است که می تواند در موارد خاص و با محدودیت های آناتومیک مورد استفاده قرار گیرد. معمولا در مواردی که بیمار از تراکم استخوان فک کافی برخوردار نباشد؛ بعد از مشاهده تصاویر و اسکن سه بعدی، از ایمپلنت های زاویه دار استفاده می شود.
موضوعی که در مورد اباتمنت زاویه دار باید به آن توجه کرد این است که تشخیص زاویه مناسب بسیار حائز اهمیت می باشد. متخصص ایمپلنت باید دارای تجربه و تخصص کافی باشد تا بتواند تشخیص دهد در چه زاویه ای ایمپلنت را قرار دهد. در صورتی که زاویه ی قرار گیری ایمپلنت مناسب نباشد یا افزایش یابد یعنی بیشتر از 30 درجه شود؛ موجب می شود فشار بیشتری به نقطه اتصال ایمپلنت و استخوان وارد شود.